Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.1
%0.26 0.09
Sterlin £
42.96
%0.25 0.11
Çeyrek Altın
4245.5
%1.08 44.84
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Enerji Cuma 12 Temmuz 2024 08:30

OEDAŞ'TAN SEKTÖRE YERLİ YAZILIM HİZMETİ

Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yaptığı proje başvurularında büyük bir başarıya imza attı.

OEDAŞ'tan sektöre yerli yazılım hizmeti

 İkisi yerli yazılım ekosistemleri projesi olmak üzere dört projede yürütücü, iki projede de paydaş olarak yer alan OEDAŞ, Türkiye genelindeki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok proje kabulü alan şirketlerden biri oldu. OEDAŞ Ar-Ge Müdürü Ural Halaçoğlu, EPDK tarafından kabul edilen yerli yazılım projeleri ve departmanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Geleceğin enerji sistemlerine yönelik hem kendi bünyelerinde hem de ulusal ve uluslararası projelerde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Halaçoğlu, “İkisi de kendi bünyemizde geliştirdiğimiz, yüzde 100 yerli yazılım olan Entegre Kesinti Yönetim Sistemi Projesi (E-KEYS) ve Bilgi Teknolojileri Servis Yönetim Sistemi Projesi (BTSYS) EPDK tarafından kabul aldı. Projelerimizin kabul edilmesi, yalnızca şirketimizin değil, aynı zamanda ülkemizin enerji altyapısına hizmet edecek yazılım ve sistemlerin çeşitliliğinin ve yerlilik oranının güçlendirilmesi açısından da önem teşkil ediyor. Bu sonuç aynı zamanda yenilikçi çözümler ve teknoloji konularında doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi olarak tüm ekibimiz için büyük bir motivasyon kaynağı.” dedi. 

Avrupa Birliği ve TÜBİTAK destekli projelerde edindikleri bilgi, birikim ve tecrübeyi EPDK tarafından sunulan desteklerle perçinleyeceklerini ifade eden Halaçoğlu şöyle devam etti; “Yerli yazılım projelerimiz, bilgi teknolojilerinden maksimum fayda elde edilmesi ve dağıtım şirketlerine ait kesinti yönetim süreçleri için büyük bir verimlilik sağlayacak. Böylelikle OEDAŞ olarak tüketicilerimize daha verimli ve güvenilir hizmet sunma hedefimizi bir adım daha ileriye taşıyacağız.” Halaçoğlu, EPDK onaylı projelerin yanı sıra yenilenebilir enerji kaynakları, elektrikli araçlar ve şarj istasyonları, mikro şebeke ve depolama sistemleri, IoT, bilgi ve haberleşme teknolojileri, yapay zekâ, büyük veri ve siber güvenlik alanlarında çalıştıklarını açıkladı. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR