Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.03
%0.06 0.02
Sterlin £
42.84
%0 0
Çeyrek Altın
4239.32
%0.93 38.74
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Çevre ve Doğa Salı 16 Temmuz 2024 14:15

ODEABANK'IN 'YEŞİL MEVDUAT' ÜRÜNÜYLE TASARRUFLAR DOĞA DOSTU OLACAK

Türkiye'nin genç, dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank, iklim krizine karşı harekete geçerek, ticari firmaların doğa dostu yatırımlarını desteklemek amacıyla sürdürülebilirlik temalı ürün yelpazesini genişletmeyi sürdürüyor. Banka, ticari müşterilerine özel hazırladığı "Yeşil Mevduat" ürünüyle, yalnızca yatırımların değil, tasarrufların da pozitif çevresel etki yaratmasını hedefliyor.

Odeabank'ın 'Yeşil Mevduat' ürünüyle tasarruflar doğa dostu olacak

Odeabank, yeşil kalkınmaya destek olmak için yenilikçi finansal çözümlerini çeşitlendirdi. Odeabank, ‘Erişilebilir ve Temiz Enerji ve İklim Eylemi Küresel Kalkınma Amaçları’ doğrultusunda Yeşil Mevduat ürününü müşterilerine sundu. Yeşil Mevduat’la ülkemizin ve dünyanın yeşil dönüşümüne verdiği desteği artıran banka, ticari müşterilerinin mevduatlarına da değer katıyor. 

Hem doğayı hem mevduatı koruyor

 

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, sürdürülebilir kalkınmayı ana stratejik odak olarak belirlediklerini vurgulayarak, şunları söyledi: “Bankamızdaki tüm ürün yelpazemizi sürdürülebilirlik prensiplerine uyumlu hale getirmek için yeniden yapılandırıyoruz. Daha önce ticari müşterilerimize kendi öz kaynaklarımızla uygun koşullarda yeşil kredi vermeye başlamış; İhracatı Geliştirme A.Ş. ile de bu kapsamda iş birliği yapmıştık. En yeni ürünümüz olan yeşil mevduatla da yeşil dönüşüme desteğimizi artırmayı planlıyoruz. Yeşil mevduat, ticari müşterilerimizin yalnızca yatırımlarıyla değil tasarruflarıyla da ulusal ve küresel düzeyde sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlayabilmeleri için geliştirilmiş bir ürün. Hem müşterilerimizin mevduatlarına rekabetçi oranlarla değer katıyor, hem de elde ettiğimiz fonun tamamını yeşil ve sürdürülebilir yatırımlar için kullanmayı taahhüt ediyoruz.

Sürdürülebilir kalkınma hedefiyle tüm bankacılık operasyonlarını gözden geçirdiklerinin altını çizen Öncü, “Bankamız kurulduğundan beri enerji verimliliği üzerine çalışıyor. Ayrıca, başta kadın girişimciler olmak üzere, ihracatçıların desteklenmesi gibi pek çok projeye de imza atıyoruz. Sürdürülebilir büyüme odağında, müşterilerimize çok çeşitli fırsatlar sunuyoruz. Doğa dostu finansmanın yaygınlaşması için müşterilerimizin de taleplerini dikkate alarak, yeni ürünler sunmaya devam edeceğiz.”dedi.

Odeabank sürdürülebilirlik temalı ürün yelpazesini genişletiyor

Banka, ayrıca ticari firmalara, yenilenebilir enerji yatırımları için ‘Yeşil Dönüşüm Kredisi’yle uygun koşullu finansman desteği de sunuyor. Banka bu ürünü çerçevesinde İhracatı Geliştirme A.Ş. ile iş birliği yaparak 'Yeşil Dönüşüm Paketi' ile enerji verimliliğini arttırmayı hedefleyen ihracatçı firmalara, İGE kefaletiyle finansman sağlıyor.

Kuruluşundan itibaren enerji verimliliği, yeşil konut finansmanı, yeşil bina finansmanı gibi iklim dostu projeleri hayata geçiren banka, sera gazı emisyonlarını tüm faaliyetlerinde en düşük seviyeye indirmek için de harekete geçti. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR