Dolar $
33.04
%0.29 0.09
Euro €
35.76
%-0.12 -0.04
Sterlin £
42.55
%0.3 0.12
Çeyrek Altın
4122.09
%-0.55 -22.51
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Bankacılık Pazartesi 29 Temmuz 2024 12:50

ODEABANK YATIRIM ODAKLI PODCAST İLE YATIRIMCILARA REHBERLİK EDİYOR

Türkiye'nin genç, dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank'ın birikimlerini yatırıma dönüştürmek isteyenler için hazırladığı "Yatırım Odaklı Podcast" yatırım dünyasına adım atmak isteyenlere rehberlik etmeye devam ediyor. Ekonomi gazetecisi Güzem Yılmaz Ertem, yeni bölümlerde alanında uzman isimlerle dünya piyasalarını keşfediyor; yatırım dünyasının derinliklerini, akıllı yatırımcıların vergi stratejilerini ve yeni yatırım türlerini masaya yatırıyor.

Odeabank Yatırım Odaklı Podcast ile yatırımcılara rehberlik ediyor

Odeabank’ın birikimlerini yatırıma dönüştürmek isteyenler için hazırladığı “Yatırım Odaklı Podcast” yeni bölümleriyle yatırım dünyasına adım atmak isteyenlere rehberlik etmeye devam ediyor. 

Yatırım Odaklı Podcast’in ikinci sezon yeni bölümlerinde ekonomi gazetecisi Güzem Yılmaz Ertem, konuklarına yatırımcıların akıllarındaki soruları soruyor. Yeni bölümlerde Güzem Yılmaz Ertem, İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, Odeabank Yatırım Araştırmaları ve Stratejileri Müdürü Berk Sezgin, Uluslararası Yatırımcılar Derneği Vergi Teşvikler Çalışma Grubu Başkanı Emrah Akın ve Araştırmacı Yazar Turan Sert’i ağırlıyor. 

Türkiye’nin en çok dinlenen 10 ekonomi podcasti arasında yer alan Yatırım Odaklı Podcast’in ikinci sezon yeni bölümlerinde “Yurt dışı piyasalara nasıl yatırım yapılır? Neden ve nasıl yatırım yapmalıyız? Akıllı yatırımcının vergi stratejileri, Farklı yatırım türleri: Başka alternatifler mümkün mü?” soruları her biri alanında uzman isimler tarafından mercek altına alınıyor.

Her hafta yeni bölümleri yayınlanan “Yatırım Odaklı Podcast” Odea uygulaması, Odea Radyo, Odea uygulaması, Spotify, Apple Podcasts, Karnaval, Amazon, Deezer üzerinden dinlenebiliyor. 

Dünya Piyasalarını Keşfetmek: Yurt dışı piyasalara nasıl yatırım yapılır? bölümünde duayen isim İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, uluslararası piyasalara nasıl yatırım yapılabileceğini anlatıyor. Finansal okuryazarlığa ihtiyaç duyulmadan dinlenebilecek bu bölümde, uluslararası piyasalarda neleri takip ederek yatırımlara yön verilebileceği üzerinde duran Manukyan, akıllı yatırımın anahtarını veriyor.

Neden ve nasıl yatırım yapmalıyız? bölümünde Odeabank Yatırım Araştırmaları ve Stratejileri Müdürü Berk Sezgin, yatırım dünyasının derinliklerini dinleyicilerle paylaşıyor. Hayattan beklentinin yatırım motivasyonunu nasıl etkilediğine değinerek “Herkese, Her Keseye Uyan Yatırım Türleri Nelerdir? Nereye Yatırım Yapılır?” sorularını cevaplıyor.

Akıllı yatırımcının vergi stratejileri bölümünde Türkiye’de finansman ve vergi okuryazarlığı denilince ilk akla gelen isimlerden olan Uluslararası Yatırımcılar Derneği Vergi Teşvikler Çalışma Grubu Başkanı Emrah Akın, yatırım yapmanın kritik bir alanı olan “Vergi Politikaları” konusuna ışık tutuyor. Vergi politikalarını doğru anlamak ve stratejilerini bu doğrultuda oluşturmak isteyen yatırımcıların kaçırmaması gereken bu bölümde Akın, gelir vergisi ve enflasyon muhasebesini irdeliyor.

Farklı yatırım türleri: Başka alternatifler mümkün mü? bölümünde ise merkeziyetsiz finans ve blokchain yatırımları konusunda akademik yazıları ile gündemde olan Araştırmacı Yazar Turan Sert, alternatif yatırım araçlarını anlatıyor. Yatırımın sadece finansal araçlarla sınırlı olmadığını vurgulayarak alternatif yatırım araçları ve sanat gibi diğer yatırım seçeneklerini değerlendiriyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR