Dolar $
32.56
%0.04 0.01
Euro €
35.2
%0.44 0.15
Sterlin £
41.58
%0.56 0.23
Çeyrek Altın
4042.33
%1.02 40.16
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Enerji Pazartesi 01 Temmuz 2024 17:38

NÜKLEER SANTRALLER ZİRVESİ 2 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK

Dünyanın önde gelen nükleer enerji etkinliklerinden biri olan 10. Nükleer Santraller Zirvesi - NPPES, 2 Temmuz'da başlıyor. Türkiye, Ortadoğu ve Afrika'nın en büyük buluşması için nükleer enerji sektörünün liderleri İstanbul'a geliyor. Nükleer enerji liginin en yeni ve hızla büyüyen oyuncusu Türkiye'nin, Akkuyu NGS sonrası yeni konvansiyonel santral ve küçük modüler reaktör planları hakkındaki gelişmeler NPPES'te paylaşılacak

Nükleer Santraller Zirvesi 2 Temmuz'da Başlayacak

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Nükleer Sanayi Derneği (NSD) tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 10. Nükleer Santraller Zirvesi - NPPES2 Temmuz 2024 tarihinde Hilton Bomonti Konferans Merkezi’nde başlıyor. İki gün sürecek Zirve’de, alanında uzman konuşmacılar nükleer enerjideki en son teknolojileri ve Türkiye’nin nükleer enerji alanındaki gelecek planlarını konuşacak. Ayrıca dünyanın önde gelen nükleer enerji şirketleri, standlarında en yeni projelerini ve uygulamalarını tanıtacak. 

NPPES’te bu yıl Rusya, Güney Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti’nden önemli katılımcılar da yer alacak. Akkuyu NGS projesinin yanı sıra Türkiye’de kurulması planlanan ikinci ve üçüncü nükleer enerji santralleri ile Ortadoğu ve Afrika’da potansiyel projelere iş yapmak isteyen sanayiciler NPPES’te bir araya gelecek. 

NPPES’in açılışını; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Yusuf Ceylan, ASO Başkanı Seyit Ardıç, NSD Başkanı Alikaan ÇiftçiAkkuyu Nükleer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Anton Dedusenko, Yeni Nükleer İzleme Enstitüsü Başkanı Tim Yeo ile Şangay Nükleer Mühendislik Araştırma ve Tasarım Enstitüsü (SNERDI) Uluslararası Projeler Başkanı Min FEI gerçekleştirecek. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR