Dolar $
32.68
%-0.12 -0.04
Euro €
35.14
%0.25 0.08
Sterlin £
41.39
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
3979.37
%-0.8 -31.59
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | Teknoloji Cuma 28 Haziran 2024 13:01

NORA FİNANSAL YAZILIMLAR AŞ VE BULUTİSTAN İŞ BİRLİĞİYLE DOKTORLARA ÖZEL DİJİTAL PLATFORM

Nora Finansal Yazılımlar AŞ ve Bulutistan, kendi muayenehanesi olan doktorların ve küçük ölçekli kliniklerin hasta deneyimini üst düzeye çıkarmalarına olanak tanıyan Medex Connect ile sağlık sektöründe dijital dönüşümü kolaylaştırıyor.

Nora Finansal Yazılımlar AŞ ve Bulutistan iş birliğiyle doktorlara özel dijital platform

Türkiye’nin en büyük yerli bulut hizmet sağlayıcılarından Bulutistan ile inovatif yazılım şirketi Noratech ve Medrics arasında sağlık alanında dijital dönüşümü kolaylaştıran iş birliği yapıldı. İş birliği, Nora Finansal Yazılımlar AŞ'nin sağlık sektöründeki yenilikçi çözümü Medex Connect’in Bulutistan’ın güçlü bulut alt yapısı üzerinden SaaS (Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle sunulmasını kapsıyor. Söz konusu uygulamanın yazılım tedarikçisi ise Medrics olarak duyuruldu. Küçük ölçekli klinikler ve kendi muayenehanesi olan doktorlara yönelik hayata geçirilen uygulama, sağlık hizmeti sunumunu dijitalleştirerek hasta deneyimini iyileştirme ve sağlık hizmetlerinin verimliliğini artırmayı amaçlıyor.

 

Bulutistan Türkiye Genel Müdürü Gökhan Gençtürk iş birliğiyle ilgili şunları söyledi: “Medex Connect platformunun amacı; sağlık hizmeti sağlayıcılarının iş akışlarını basitleştirmek ve hasta ile iletişimi güçlendirmek için kolayca erişilebilir, kullanımı rahat ve entegre bir platform sunmak. Kendi muayenehaneleri olan doktorlar ve küçük ölçekli klinikler IT yatırımı yapmaksızın mevcut HBYS (Elektronik Tıbbi Kayıtlar) sistemleriyle kolayca entegre olabilecek, HBYS’si yoksa uygulamanın bulut üzerinden sunduğu veri tabanını kullanabilecek, hastalarla yüksek seviyede iletişim kurabilecek ve kapsamlı raporlama özelliklerinden faydalanabilecekler.”

 

“Hastalarla Etkileşim Sağlayan Kullanıcı Dostu Platform”

 

Noratech Satış Direktörü Vedat Kafadar ise yenilikçi bir platform olan Medex Connect uygulamasıyla sağlık sektörünün dijitalleşmesine ve hasta deneyiminin üst düzeye çıkarılmasına olanak sağladıklarını ve sağlık sektöründe dijital dönüşümü kolaylaştırdıklarını belirtti. Kafadar şunları kaydetti: “Medex Connect doktor ve klinik bazında özelleştirilebilen ve indirmeye gerek kalmadan kullanılabilen mobil uygulaması ile zaman ve kaynak tasarrufu sağlarken hasta memnuniyetini ve hizmet kalitesini artırma imkanı sunuyor. Medex Connect, sağlık hizmeti sağlayıcılarına hiçbir IT yatırımı yapmadan kullanıcı dostu bir platform üzerinden hastalarla etkileşim ve randevu yönetimi imkanı veriyor. Ayrıca doktorlar ve hastaneler hakkında rapor alımı, eğitim ve bilgilendirme içerikleri sunma gibi hem teknolojik altyapı hem de kullanıcı ihtiyaçlarına özel çözümler sunma konusunda derin bir uzmanlık kazandırıyor.”

 

İki Yıl İçinde 2 Bin Doktorun Kullanması Hedefleniyor

 

Hastaların ister mobil uygulama üzerinden ister bir karekodu okutarak ilgili doktorun uygulamasına erişim sağlayabilmesine olanak tanıyan Medex Connect uygulamasının 2 yıl içinde 2 binden fazla doktor tarafından kullanılması hedefleniyor.