Dolar $
33.99
%-0.25 -0.08
Euro €
37.63
%-0.02 -0
Sterlin £
44.66
%-0.21 -0.09
Çeyrek Altın
4457.54
%-0.53 -23.44
SON DAKİKA
Eğitim Pazar 05 Kasım 2023 12:45

NİRUN ŞAHİNGİRAY 5. ULUSLARARASI EĞİTİM FORUMU 11 KASIM'DA

Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV), miras bağışçısı Nirun Şahingiray'ın adını ve anısını yaşatmak için düzenlediği Nirun Şahingiray 5. Uluslararası Eğitim Forumu 11 Kasım'da Arter'de gerçekleştiriliyor. Forum canlı yayınla Türkiye'nin dört bir yanındaki katılımcılara açık olacak.

Nirun Şahingiray 5. Uluslararası Eğitim Forumu 11 Kasım'da

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla ilköğretim çağındaki çocuklara Cumhuriyet’in temel ilke ve değerleri ışığında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) 2008 yılında vefat eden miras bağışçısı Nirun Şahingiray’ın adını ve anısını yaşatmak için düzenlediği ‘Nirun Şahingiray 5. Uluslararası Eğitim Forumu’ 11 Kasım Cumartesi günü Arter’de gerçekleştirilecek ve canlı olarak TEGV youtube hesabında yayınlanacak. “Bir Öğretmen Bin Umut Geleceğe Işık Tut” sloganıyla hayata geçirilen ve canlı yayınla Türkiye’nin her yerinden online olarak katılım fırsatı sunan forum saat 12.30-17.30 saatleri arasında düzenleniyor.

Öğretmenin iyi olma haline ve onların hayatımızdaki önemine odaklanıyor

Yenilik ve gelişim vizyonuyla aydınlık yarınlar için çalışan öğretmenlerin yanında olmayı, onları desteklemeyi amaçlayan Nirun Şahingiray 5. Uluslararası Eğitim Forumu’nda öğretmenin iyi olma haline ve öğretmenlerin hayatımızdaki önemine odaklanırken onların ilham veren içsel gücü bir kez daha hatırlatılacak. Öğretmenlerin, öğrencilere sadece bilgi ve becerilerini aktarmakla kalmayıp, aynı zamanda sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine de katkı sağlayarak etkili bir şekilde öğrenmelerini nasıl destekledikleri ele alınacak. TEGV, “Öğretmenlerimiz için biz neler yapılıyoruz?” sorusu ile yola çıkarak eğitime dair düşünen, çalışan ve üreten tüm paydaşları nitelikli ve kapsayıcı eğitime erişim için öğretmenlerin ihtiyaçlarını anlamaya ve onlara ne kadar değerli olduklarını anlatmak için öneriler sunmaya davet ediyor.

Akademisyenler, öğretmenler, gönüllüler katılacak

Akademisyenler, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları çalışanları ve gönüllülerinin katılacağı forumda, Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Arzu Atasoy, Eğitim Yöneticisi ve Yazar Dr. Burcu Aybat, Yale Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Gelişim Psikoloğu Dr. İrem Korucu, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Göl Güven konuşmacı; Başkanlığını TEGV Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sami Gülgöz’ün üstlendiği panelde: Yenilikçi Öğrenme Okulları Akademik Direktörü Barış Sarısoy, Rehberlik ve Psikolojik Danışman ve ÖRAV Eğitimcisi Gözde Demir Ertuğrul, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Özel ve öğretmen Sezer Ortadağ yer alacak.