Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.11
%0.28 0.1
Sterlin £
42.96
%0.26 0.11
Çeyrek Altın
4241.04
%0.97 40.44
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | Yerel Yönetimler Pazartesi 15 Temmuz 2024 10:00

NİLÜFER BELEDİYESİ 350 DEKARLIK ALANDA TARIMSAL ÜRETİM YAPIYOR

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kentteki tarımsal kalkınma hedefleri doğrultusunda belediye bünyesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Nilüfer Belediyesi 350 dekarlık alanda tarımsal üretim yapıyor

Nilüfer Belediyesi, sağlıklı ürünlerin tarladan sofraya ulaşım aşamasında tüm adımlarda yer alıyor. Belediyenin tarım arazilerinde Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) iş birliği ile toplam 350 dekarda meyve, sebze, buğday ve tıbbi aromatik bitki üretimi yapılıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, belediyenin tarım alanındaki faaliyetlerini yakından takip etmek amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İlk olarak, Nilüfer Belediyesi tarafından ULUTEK'te kurulan, çiftçilere toprak, bitki ve sulama suyu analizi hizmeti sunan Nilüfer Tarımsal Analiz Laboratuvarı'nda incelemelerde bulunan Başkan Özdemir, laboratuvarın işleyişi hakkında çalışanlardan bilgi aldı. Nilüfer Ziraat Odası iş birliğinde NİLKOOP tarafından işletilen laboratuvarda yapılan analizlerin bilinçli tarım uygulamalarını artırdığını ve topraktan daha fazla verim alınmasını sağladığını belirten Özdemir, bu sayede çiftçilerin üretim giderlerinin de azaldığını vurguladı. Başkan Özdemir, çiftçilere laboratuvardan daha fazla faydalanmaları için de çağrı yaptı.

Başkan Şadi Özdemir, NİLKOOP iş birliği ile ekolojik tarım koşullarında üretim yapılan İrfaniye'deki tarım alanını ziyaret etmesinin ardından Konaklı Eko Çiftlik Projesi'nde gelinen son noktayı inceledi. Fadıllı'daki incir bahçelerini de gezen Özdemir, Fadıllı Muhtarı Nail Gülmez'e bahçelerden alınan yaprak örneklerinin analiz raporu sonuçlarını teslim etti. Bu başarılı örneklerle tarımda ekolojik üretimin yapılabileceğini en güzel şekilde ortaya koyduklarının altını çizen Özdemir, bu tarz uygulamaların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

 “Çiftçiliğin artmasını, topraklarımızın yeşermesini ve ayağa kalkmasını istiyoruz" diyen Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin kalkınmasının yolu tarımdaki örgütlenmeden geçiyor. Biz her zaman köylerimizde kooperatifleşmeyi destekliyor ve teşvik ediyoruz. Üretim yapan çiftçilerimizin her zaman yanlarında olacak ve onlara destek olmaya devam edeceğiz.” 

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR