Dolar $
33.09
%0.27 0.09
Euro €
36.11
%0.29 0.1
Sterlin £
42.96
%0.26 0.11
Çeyrek Altın
4228.97
%0.69 28.52
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Salı 16 Temmuz 2024 00:00

NETANYAHU, DÜRZİ AİLELERİNE TAZİYE ZİYARETİ GERÇEKLAŞTİRDİ

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Julis'teki Şeyh Mowafaq Tarif'in evinde Demir Kılıçlar savaşı nedeniyle yas tutan Dürzi ailelerine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Netanyahu, Dürzi ailelerine taziye ziyareti gerçeklaştirdi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Şeyh Mowafaq Tarif'in evinde Demir Kılıçlar savaşında kayıpları olan ve yas tutan Dürzi ailelerine taziye ziyareti gerçekleştirdi.

Kayıplarının büyüklüğü nedeniyle ailelerin acısını paylaştığını ve onlarla dayanışma içinde olduğunu ifade eden Netanyahu, şunları söyledi:

"Başbakan olarak ve bir kardeş olarak konuşmaya geldim ve aramızdaki uzun süreli ortaklığın iki temelinden bahsedeceğim: Kan antlaşması ve yaşam antlaşması. Hayat için savaşma isteği olmadan hayat yoktur. Savaşmak, çevremizdeki vahşi insanlara karşı en iyi oğullarımızı, bazen kızlarımızı da kaybetmek anlamına gelir. Yahudi ve Yahudi olmayan herkesi katlettiler, Yahudiler, Dürziler, Çerkesler, Hristiyanlar, Bedeviler ve Müslümanlar, ellerinden gelse herkesi katlederlerdi. 7 Ekim'de istedikleri buydu."

Başbakan Netanyahu, savaşmadan kazanmanın imkansız olduğunu belirterek "Kazanıyoruz ve zaferden vazgeçmeyeceğiz. Ortak kahramanlık ve fedakarlık sayesinde kazanıyoruz. Buraya kuzeyde ve güneyde düşen, ateşe atılan, kahramanlıklarını, fedakarlıklarını, liderliklerini ve kişisel örneklerini kanıtlayanların önünde başımı eğmeye geldim. Onları selamlıyorum ve ailelerini selamlıyorum" dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR