Dolar $
32.89
%0.16 0.05
Euro €
35.34
%0.6 0.21
Sterlin £
41.71
%0.28 0.11
Çeyrek Altın
4032.13
%0.46 18.39
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Denizcilik Salı 11 Haziran 2024 13:00

MUĞLA VE AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDEN DENİZ ULAŞIMINDA İŞ BİRLİĞİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımını daha verimli hale getirmek için Aydın Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapılan çalışma ile deniz otobüsü seferlerini başlatıyor.

Muğla ve Aydın büyükşehir belediyelerinden deniz ulaşımında iş birliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi, karayollarında yaşanan trafik yoğunluğuna çözüm olarak deniz yolu toplu taşıma hatları oluşturuyor. Daha önce deniz ulaşımında sadece Datça-Bodrum feribot seferleri yapılırken, deniz otobüsü seferleri ile vatandaşlar Marmaris-Fethiye ile Bodrum-Turgutreis-Didim güzergahlarında seyahat edebilecek.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yapılan iş birliği sonucunda Didim’in de rotaya eklenmesi, özellikle yaz aylarında yaşanan karayolu trafiğindeki sıkışıklığın rahatlaması ve vatandaşlara alternatif bir çözüm sunulması hedefleniyor.

Yeni seferlerin ilk olarak 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bodrum, Turgutreis ve Didim arasında düzenlenecek olan bu seferler, bölge halkı ve turistler için hızlı ve konforlu bir ulaşım imkanı sunacak. Bu tarihten itibaren deniz otobüsleri bu üç nokta arasında düzenli olarak sefer yapacak.

Fethiye ile Marmaris arasında düzenlenecek deniz otobüs seferleri ise 2 Temmuz'da başlayacak. Deniz otobüsü seferlerinin başlamasıyla birlikte Muğla'nın deniz ulaşımında yeni bir döneme girilecek. Bu sayede, hem yerli hem de yabancı turistler için daha hızlı, güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanmış olacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bu önemli girişimi, bölgenin turizm potansiyelini artırmak ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri sunmak adına atılmış büyük bir adım olarak görülüyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR