Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | GÜNCEL Cumartesi 20 Temmuz 2024 17:00

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ÇOCUKLARA YARATICI DRAMA ATÖLYESİ ETKİNLİĞİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne (MBB) bağlı Oyuncak Kütüphanesi'nde ''Yaratıcı Drama Atölyesi'' etkinliği düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden çocuklara Yaratıcı Drama Atölyesi etkinliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Oyuncak Kütüphanesi’nde çocuklara yönelik ''Yaratıcı Drama Atölyesi'' etkinliği gerçekleştirildi.

Yaratıcı Drama Atölyesi etkinliği ile çocuklar, hem özgüvenlerini geliştiriyor hem de kendilerini özgürce ifade etmeyi öğreniyor. Çocuklar etkinlik başlangıcında utangaçlıklarını üstlerinden atıyor ardından oyuna adapte olarak diğer çocuklarla etkileşimde bulunuyor.

Çocuklara bu etkinlikleri hazırlayan ve etkinlik anında yanlarında olan MBB Sosyal Hizmet Uzmanı Zeliha Balık, “Yaratıcı drama atölyesi son dönemde eğitim hayatında da çok kullanılabilen bir teknik ama bunu uygulayacak kişileri  bulmak biraz zor. Ayrıca uygulayıcı olmadığı için bu eğitim yüksek fiyatlarda veriliyor. O yüzden biz bunu Oyuncak Kütüphanesi’nin asıl amacı olan fırsat eşitliğini sağlamak adına ücretsiz şekilde veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Değerlendirme kısmında ilk geldikleri andan itibaren çocukların değiştiğini de vurgulayan Balık, “Doğaçlamalar sırasında çocukların potansiyeli daha belirgin hale geliyor vedeğerlendirme aşamasında kendilerini çok net bir şekilde ifade edebiliyorlar. Bir sonraki gelişlerinde ise daha güler yüzlü, daha konuşkan ve geçen haftayı tekrar eden, gelecek haftayı merak eden çocuklar görüyoruz. Bu durum da bizi oldukça mutlu ediyor.” dedi.