Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | İnşaat ve emlak Perşembe 13 Haziran 2024 16:19

MSE'DEN EGE RUHUNU YANSITAN TASARIM: ID BODRUM YALILARI

MSE tarafından Muğla'nın Bodrum ilçesinde tasarlanan ID Bodrum Yalıları, arazinin eğimine uyum sağlayan tasarım yaklaşımı ile her bir villaya kesintisiz manzara avantajı sunarken doğal malzemelerin kullanımı sayesinde de bulunduğu çevreyle hemhal oluyor.

MSE'den Ege Ruhunu Yansıtan Tasarım: ID Bodrum Yalıları

20 yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye’de ve yurtdışında pek çok farklı ölçek ve fonksiyonlarda mimari ve iç mimari projelere imza atan Mimar Hüray Erk ve Mimar Kağan Erk lideriğindeki MSE, Bodrum’un Gündoğan beldesinde konumlanan ID Bodrum Yalıları’nın mimari ve iç mimari tasarımını üstlendi. 

ID Bodrum Yalıları, çeşitli büyüklüklerde ve farklı tiplerdeki toplam 32 adet villadan oluşuyor. MSE tarafından, üzerinde bulunduğu arazinin formu, bakış yönü, bitki örtüsü, yatırımcının beklentileri ve kullanıcı profilinin ihtiyaçları düşünülerek ele alınan projenin tasarımında arsa büyüklüğü ve imar durumu gibi veriler de belirleyici olmuş. Yarımada formundaki proje alanı ve arazinin sahip olduğu topografik şartlar MSE tarafından birinci dereceden önem arz eden tasarım kriterleri olarak ele alınmış.   

Her bir villanın bulunduğu konuma özel olarak tasarlandığı ID Bodrum Yalıları’nda, arazinin eğiminden maksimum derecede faydalanılmış. Konutların cephe kaplamalarında koyu renkli yerel doğal taş malzeme tercih edilmiş ve böylelikle yapıların içerisinde bulundukları topografya ile hemhal olmaları sağlanmış. Arazinin sahip olduğu eğimin avantajlarından yararlanan MSE, konut yapılarını birbirlerinin manzara görüş açılarını engellemeyecek şekilde yerleştirmiş. 


ABONE OL