Dolar $
33.56
%-0.04 -0.01
Euro €
36.65
%0.12 0.04
Sterlin £
42.82
%-0 -0
Çeyrek Altın
4347.44
%1.3 55.12
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Pazartesi 12 Ağustos 2024 17:07

MSD'NİN YENİLİKÇİ ÇALIŞAN DENEYİMİ

Hayatları kurtarma ve iyileştirme misyonuyla çalışmalarına küresel olarak devam eden MSD, çalışanlarının kariyer yolculuklarını güçlendirmeye yönelik uygulamalarını hayata geçirmeye devam ediyor. Şirket, Eylül 2021'de hayata geçirdiği uygulama kapsamında eşi hamile olan baba adayı çalışanlarına ya da evlat edinecek olan anne/baba adayı çalışanlarına hayatlarının bu yeni ve özel döneminde aileleriyle daha fazla vakit geçirebilmeleri için ebeveynlik izni süresini 12 haftaya çıkardığını duyurdu.

MSD'nin yenilikçi çalışan deneyimi

Dünyanın en zorlu hastalıkları ile mücadelede, hayatları kurtarma ve iyileştirme misyonuyla 130 yılı aşkın süredir çalışan MSD, yapılanmasıyla imza attığı başarılara güç veren çalışanlarının standartlarını daha iyi seviyelere taşımak üzere yeni uygulamaları devreye sokmaya devam ediyor. Şirket, ebeveynlik izni süresini yapılan yeni düzenleme ile 12 haftaya uzattığını açıkladı. Uygulama kapsamında, eşi hamile olan MSD'de çalışan baba adayları ile evlat edinecek olan anne/baba adayı çalışanları, bebeklerinin dünyaya gelmesinden veya evlat edindikten itibaren ilk 1 yıl içinde kullanmak üzere 12 hafta süre ile izne ayrılabilecekler. Eylül 2021'de başlatılan ve yeni düzenlemeyle süresi uzatılan ebeveynlik izni sayesinde yeni aile üyelerinin yeni hayata adaptasyon sürecinde onlarla daha verimli vakit geçirebilecekler.

 

Çalışanların iş-yaşam dengesi ön planda

 

Güçlü bir organizasyonel yapılanma ve etkili insan kaynakları uygulamalarıyla çalışanlarının esenliğini ön planda tutan MSD, ebeveynlik izni uygulamasında yapılan yeni değişikliğin yanında iş-yaşam dengesinin kurulmasını destekleyen çeşitli düzenlemelerle de çalışanlarına katkı sağlıyor. MSD'de verimli ve odaklı çalışma amacıyla yılın farklı dönemlerinde “Toplantısız Hafta” uygulaması gerçekleştiriliyor. “Hafta Sonuna Erken Merhaba” uygulaması da yaz aylarından tüm yıla yayıldı. Bu uygulama kapsamında da tüm sene boyunca Cuma günleri mesai 15:00'da sonlandırılarak çalışanlara hafta sonu öncesinde erkenden dinlenmeye başlama fırsatı sağlanıyor. Bir diğer uygulamada ise çalışanların cuma günleri saat 12:00'dan sonra verimli ve odaklı çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla “Odaklı Saatler” uygulanıyor.

 

Uzaktan çalışma modelinde esenliği ön planda tutan uygulamalar

 

MSD'nin verimli ve çalışan esenliğini önemseyen çalışma modelini değerlendiren MSD Türkiye Bölgesi İnsan Kaynakları Direktörü Aslı Menemenlioğlu, “MSD olarak, çalışanlarımızın kariyer yolculuğunun her aşamasına temas ettiğimiz bir İnsan Kaynakları yapısına sahibiz. Bu yapı genç yeteneklerin keşfinden geleceğin liderlerini yetiştirmeye, çalışanların gelişimlerine katkı sağlayacak yeni programların uygulanmasından yeni projelerin desteklenmesine kadar birçok farklı alanı kapsayan bir sistemden oluşuyor.”

 

Sözlerine MSD Türkiye'de hayata geçirilen uygulamaları açıklayarak devam eden Menemenlioğlu, “İnsan Kaynakları yapımız ile her zaman ön planda tuttuğumuz ve uygulamalarımızla sürekli geliştirmeye odaklandığımız en önemli konu çalışanlarımızın esenliği. Pandemi süreci mental olarak sağlıklı olmanın fiziksel açıdan sağlıklı olmak kadar önemli olduğunu hatırladığımız, çalışanlarımızın ev ve aile yaşamını da dikkate alarak en uygun olan zamanda işlerini yapabileceği esnek modelin hayata geçtiği bir dönem oldu. Bu dönemin ardından çalışanlarımızın esenliğine katkı sağlamak adına çalışmalarımıza yenilerini de ekledik. Şirket içinde yaptığımız anketlerde çıkan sonuçlar doğru yolda olduğumuzu bize gösteriyor. Son dönemdeki çalışmalarımız arasında toplantısız saatler ve günler belirlemek, bu süreci desteklemek için de tüm çalışanlara verimli toplantı eğitimi vermek bulunuyor. Toplantı sürelerini, çalışanların dinlenebilme fırsatları olması için 30 yerine 25 dakika, 1 saat yerine 50 dakika yaptık. Tüm bunları gerçekleştirirken her zaman olduğu gibi ekip arkadaşlarımızın fikrini alarak ve anketler düzenleyerek ilerlemeyi değerli görüyoruz” ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250