Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.12
%0.3 0.1
Sterlin £
42.96
%0.27 0.11
Çeyrek Altın
4239.54
%0.94 38.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 19:01

MSB'DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ DOLAYISIYLA TÖREN YAPILDI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tören düzenlendiğini açıkladı.

MSB'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tören yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Millî Savunma Bakanlığında tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ABD’de olan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, törendeki katılımcılara video mesaj gönderdi.

Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı ve Celal Sami Tüfekci ile şehitlerin aileleri ve gaziler katıldı. 15 Temmuz şehitlerinin anıldığı törende marşlar da seslendirildi.

Milli Savunma Bakanı Güler, törene gönderdiği video mesajda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü içten duygularıyla kutladığını belirterek,  “Bu vesileyle vatanı, bayrağı, mukaddesatı için 15 Temmuz gecesi hainlere karşı dimdik durarak canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor; bu uğurda gazi olan kahramanlarımıza ve büyük bir destan yazan aziz vatandaşlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

15 Temmuz’u hatırlamak, geçmişten ibret almak için son derece önemli ve gerekli olduğunu söyleyen Bakan Güler, şu ifadeleri kullandı:

“Milli iradeye karşı bir grup alçağın hıyanetiyle meydana gelen bu kalleş teşebbüs, milletimizin engin feraseti ve vatanına, devletine bağlı şerefli Türk askerinin korku nedir bilmeyen duruşuyla bir destana dönüşmüştür. Hainlerden temizlenen Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; eskisinden daha etkin, caydırıcı, saygın bir şekilde görevlerini sürdürmekte, bu kapsamda son bir asrın en yoğun faaliyetlerini büyük bir başarıyla icra etmektedir.”

Bakan Güler, şehitlerin ruhlarının şad ve mekanları cennet; gazilerin ömrünün uzun ve sağlıklı olmasını temenni etti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR