Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Savunma Cuma 28 Haziran 2024 12:00

MSB: SON İKİ HAFTADA 89 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

MSB:  Son iki haftada 89 terörist etkisiz hale getirildi

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk toplantıda 28 Haziran Türk Kara Kuvvetleri'nin 2233’üncü kuruluş yıl dönümünü kutladı. Aktürk, "Aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz." dedi.

Son iki haftada 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Zeki Aktürk,"Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları ülkemizin savunma ve güvenliği için var gücüyle çalışmaya, kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam etmektedir. Tehditleri sınırlarımızın ötesinden başlamak üzere bertaraf etmeyi öngören terörle mücadelemiz, kesintisiz bir şekilde sürmektedir. Başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil;  Son iki haftada 89 terörist etkisiz hale getirilmiştir.  Böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.270 olmuştur. Ayrıca, kararlı operasyonlarımız sonucu Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 PKK’lı terörist daha Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur." ifadelerine yer verdi.

Aktürk, 21 Haziran’da Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz ile 23 Haziran’da şehit olan güvenlik korucusu Cumali Esendemir’e daha Allah’tan rahmet diledi.

Irak’ın kuzeyindeki güvenlik kilidini tamamen kapattıklarını aktaran Aktürk, "Pençe-Kilit Harekâtı ile bugüne kadar elde ettiğimiz alan hâkimiyetini sahanın gerekliliğine uygun, alışılmadık ve öngörülemez operasyonlarla geliştiriyor; terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakmayacak şekilde faaliyetlerimize devam ediyor." dedi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, hudutlarda 486 şahsın yakalandığını ifade etti. 2 bin 581 şahıs ise hududu geçemeden engellendiğini dile getiren Aktürk, şunları söyledi:

"Yoğun, etkin ve dinamik tedbirlerle çok yönlü güvenliğin sağlandığı hudutlarımızda; son iki haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 486 şahıs yakalanmıştır. 2 bin 581 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 16’sı terör örgütü mensubudur. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 5 bin 215’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 62 bin 217 olmuştur."

Zeki Aktürk, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye devam eden saldırılarına da değinerek saldırıların bölgesel istikrarı tehdit ettiğini belirtti.

Aktürk, "Saldırı ve katliamlarına devam eden İsrail, yerlerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı mülteci kamplarına ve okullara yönelik alçakça saldırılarını sürdürmektedir. Söz konusu saldırıların bölgesel istikrarı tehdit eder hâle gelmiş olması endişe vericidir. Daha büyük çatışmaya yol açabilecek her türlü adımdan kaçınılmalıdır. Ülkemizin önceliği, Gazze’de katliamın sona ermesi, bölgede kalıcı barışın tesis edilmesidir. Filistin’in daha fazla devlet tarafından tanınmasından memnuniyet duyuyor, bu adımların Filistin’in uluslararası camiada hak ettiği statüye kavuşmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca; Azerbaycan’ın huzur ve güvenliği için kahramanca ve fedakârca görev yapan “Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin 106’ncı Kuruluş Yıl Dönümü”nü (26 Haziran) bir kez daha kutluyor, Silahlı Kuvvetlerimiz arasındaki mükemmel uyum ve iş birliğinin artarak devam edeceğini vurguluyoruz." açıklamasını yaptı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR