Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.07
%0.16 0.06
Sterlin £
42.96
%0.26 0.11
Çeyrek Altın
4240.8
%0.97 40.21
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 13 Temmuz 2024 12:00

MSB, MİSKA KÖYÜNDEKİ MÜHİMMAT DEPOLARINI İMHA EDİYOR

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Miska köyünde kilise çevresinde, mühimmat depoları tespit edildiğini ve müdahale ederek imha edildiğini bildirdi.

MSB, Miska köyündeki mühimmat depolarını imha ediyor

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyindeki onlarca köyü işgal eden, köyleri ateşe veren ve sivil halkın hayatını hiçe sayarak köy merkezlerinde mühimmat depoları oluşturan ve bunları havaya uçuran terör örgütü PKK'nın, insanlık dışı hareket etmeye devam ettiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin icra ettiği operasyonlar karşısında tutunamayacağını anlayan bölücü terör örgütünün, Metina ve Gapnerk Dağı arasında kalan bölgede bulunan köylerdeki mabetlerin yakınında mühimmat depoları oluşturduğunun aktarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Daha önceden Dergele köyündeki caminin her iki tarafında mühimmat depoları tespit edilmiş ve terör örgütü bu depoları havaya uçurmuştu. Şimdi ise Miska köyündeki kilise çevresinde, bu tür mühimmat depoları tespit edildi. Kilisenin yakınında bulunan bir evde de tonlarca patlayıcı madde, mühimmat ve silahın depolandığı ve Mehmetçiğin müdahalesine engel olmak maksadıyla da bu malzemenin tuzaklandığı belirlendi. Mühimmat deposuna çevrilen kilisenin yakınındaki evin durumu hakkında yerel yönetim ve Peşmerge bilgilendirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bölge halkının güvenliğini sağlamak maksadıyla mühimmat deposuna dönüştürülen bu tür yerleri dikkatli şekilde müdahale ederek imha ediyor."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR