Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Sürdürülebilirlik Cumartesi 30 Aralık 2023 18:12

MOSTAŞ ZİRAİ İHA'LARLA SES GETİRECEK

MOSTAŞ Teknolojinin Kurucu Ortağı Furkan Meral, üretimleri MT-40 Zirai İHA'ya ilişkin, "İHA'nın gerek yapay zekası gerek Wi-Fi haberleşmesi gerek internetsiz ortamda haberleşmesi gibi özellikleri, dünya çapında ses getirecek uygulamalardan." dedi.

MOSTAŞ Zirai İHA'larla ses getirecek

MOSTAŞ Teknoloji'nin Kurucu Ortağı Furkan Meral, İstanbul'da yer alan şirketin, küreselleşen otonom sistem teknolojilerine yenilikçi çözümler sunduğunu söyledi.

Şirketin, kapsamlı ürün ve teknoloji ağıyla, tarım, savunma sanayisi, lojistik, enerji ve haberleşme gibi sektörlerin otonom sistem ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hizmetler verdiğini anlatan Meral, "Bu projeyle birlikte ülkemizin sivil havacılık ve sanayi endüstrisinde geliştirdiği otonom teknolojilerinin, dünya yarışında yenilikçi, özgün ve katma değerli bir ürünle öncü olması hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası tarımın sürdürülebilirliği açısından, daha yüksek verimle tarım arazisinin yönetilebilmesini ve kaliteli ürün oluşturmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Meral, tarım alanlarında İHA kullanımının Türkiye'de 2020'den itibaren artarak sürdüğüne işaret etti.

MOSTAŞ olarak zirai İHA'ların, çağın konusu yapay zekayla entegrasyonunu gerçekleştirerek tarımda mahsul verimini, arazi yönetimini ve doğru ilaçlamayı son kullanıcıya aktaracak bir sistem geliştirdiklerini dile getiren Meral, şöyle devam etti: "Yapay zekaya sahip bu İHA'lar, çiftçilere hem daha ekonomik süreç sunuyor hem de arazisini evinden veya arazisinin bir köşesinden, kimseye ihtiyaç duymadan tek başına yönetmesini sağlayarak iş gücünü azaltıyor. Bugün İHA'lar tarımda ilaçlama, gübreleme ve tohumlama yapabiliyorken, bizim ürünlerimiz artık hastalıkları lokasyon olarak tespit edebilecek, çiftçiye gerek ticari gerek organik tarım yönünde kullanılabilir somut veriler gönderecek ve işini kolaylaştıracak. Hedefimiz, 100-200 adet cihaz yapıp bunları satmaktan ziyade, ülkemizde tarımın doğru şekilde yapılarak dünyada tarım devlerinden biri haline getirilmesi ve gelişen bu teknolojilerden geri kalmaması."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR