Dolar $
33
%0.17 0.05
Euro €
35.34
%0.07 0.02
Sterlin £
41.86
%0 0
Çeyrek Altın
4019.31
%-0.16 -6.31
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Mobilya - Dekorasyon Pazartesi 17 Haziran 2024 13:48

MODÜLER BULUT MUTFAK SEKTÖRÜNÜN GENÇ OYUNCUSU BULUT YEMEK, YATIRIMCILARINI ARIYOR

Modüler bulut mutfak sektöründe faaliyet gösteren, paket servis odaklı sanal markalar aracılığıyla çevrimiçi yemek teslimat platformları üzerinden tüketicilere ulaşan Bulut Yemek girişimi, fonbulucu platformunda kitle fonlama kampanyasını başlattı. Bünyesindeki 15 sanal marka ve 3 şubesi ile tek bir mutfaktan kesintisiz hizmet sunan girişim, geleneksel restoran işletmeciliği modeline inovatif bir alternatif sunuyor. Uçtan uca servis ağını ve üretim kapasitesini geliştirerek önümüzdeki beş yıl sonunda 35 milyon dolar toplam ciroya erişmeyi amaçlayan girişimin yatırım turundaki hedefi, şirket paylarının yüzde 8,38'inin yatırımcılara arzıyla 8 milyon TL fona ulaşmak.

Modüler bulut mutfak sektörünün genç oyuncusu Bulut Yemek, yatırımcılarını arıyor

Müşteri ağırlama alanına sahip olmayan, sadece üretim ve hazırlık işlemlerinin yapıldığı mutfaklardan oluşan, online siparişlerle paket servis üzerinden müşterilere ulaşan bulut mutfak sektöründe faaliyet gösteren Bulut Yemek girişimi, fonbulucu platformunda yatırımcılarla buluştu. Standart bir restoran açmanın maliyetlerini  yüzde 80’e varan oranlarda düşüren sektörde Eylül 2020’den bu yana hizmet veren girişim, bulut mutfak operasyonlarıyla 15 farklı sanal markası aracılığıyla bugüne kadar 107 binden fazla paket teslimatı gerçekleştirdi. Yemeksepeti, Trendyol Yemek gibi ülkemizin en yaygın çevrimiçi yemek platformları üzerinden tüketicilere hizmet veren Bulut Yemek, beş yıl içerisinde 30 şubeye ulaşarak paket servis zincir ve franchise ağı ile yılda 1 milyon sipariş almayı hedefliyor. 

11 Haziran Salı günü başlayan yatırım turunda şirket paylarının yüzde 8,38’inin yatırımcılara arzı yoluyla toplamda 8 milyon TL fon talep eden girişim, hedeflenen fonun kampanya bitiş tarihi olan 9 Ağustos Cuma gününden önce toplanması halinde kampanyayı erken sonlandıracak. Girişim şirketi, kampanyanın ilk 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara yüzde 20 fazladan pay verecek. Kampanyaya katılım tutarı, minimum 500 TL.

Bulut Yemek Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Faruk Gülal; “Paket servis sektöründeki yemek teslimat platformları, yapay zeka destekli pazarlama yazılımları ve teslimat teknolojileri gibi dinamiklerle hızla evrilen bir ekosistem oluşturuyor. Geleneksel yeme içme alanının bu gelişmelere ayak uyduramaması odaklandığımız temel problemlerden biri. Bulut Yemek olarak dijital yemek ekosisteminin üretim ve markalama açısından yetersiz kaldığı bu alanlarda, uçtan uca servis ağını geliştirerek sektöre dinamizm katmak istiyoruz” dedi. 

Bulut Yemek’in müşteri odaklı ve teknolojik altyapısı güçlü paket servis modelinin yeme içme sektöründeki karlılık ve operasyonel verimliliği de artıracağını söyleyen Ahmet Faruk Gülal; bu çerçevede, yemek hazırlama, teslimat ve CRM süreçlerini dijital platformlara entegre ve otomatik hale getirerek müşterilere hızlı, kaliteli ve kesintisiz bir hizmet vereceklerini ifade etti. Sanal markalar ve modüler bulut mutfaklar aracılığıyla farklı mutfak ve lezzet seçeneklerini müşterilerin beğenisine sunarak sektörde fark yaratacak bir değer önerisinde bulunduklarını da söyleyen Ahmet Faruk Gülal, “Şirketimizin beş yıllık projeksiyonu içerisinde Türkiye genelinde 30 şubeye ulaşıp paket servis zincir ve franchise ağı ile yılda 1 milyon siparişe erişmek var. Beş yıl sonunda sanal restorancılık alanında sektör lideri olarak 35 milyon dolar toplam ciro elde edeceğimizi öngörüyoruz. Bu proje, yatırımcılarımız ve finansal ortaklarımız için büyüyen bir sektörde inovatif ve karlı bir iş modeli anlamına geliyor. Yatırımcılarımız, çoklu marka stratejimiz ve sürdürülebilir iş modelimiz ile  piyasada çok kısa zamanda etkinlik kazanacağımızdan ve her bir markanın kendi segmentinde sektörü domine edeceğinden kuşku duymasınlar” diye konuştu. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR