SON DAKİKA
Giyim ve tekstil Cuma 13 Eylül 2024 02:27

MODA V E TASARIMIN KALBİ BU ETKİNLİKTE ATACAK

1994 yılından bu yana faaliyet gösteren Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) geleneksel hale getirdiği "MerterModa24" etkinliğini bu yıl Fişekhanede gerçekleştirecek.

Moda v e tasarımın kalbi bu etkinlikte atacak

Ticaret Bakanlığı ve İhracatçı Birlikleri “Farkındalık” temasıyla gerçekleşecek etkinlikte; moda, eğitim ve sosyal sorumluluk projeleri sergilenecek. Etkinlikte 15 farklı üniversiteden katılan tasarım bölümü öğrencilerinin projeleri de yarışacak. Türkiye genelindeki tasarım fakültesi öğrencilerinin katılımına açık olarak düzenlenen etkinlikte öğrenciler, tekstil sektörü ve moda dünyasının önemli isimleriyle bir araya gelecek. Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Gürbüz Oruç “MerterModa24” etkinliğinin Türk tekstil ve hazır giyim sektörü adına önemli bir organizasyon olduğunu belirterek “Yalnızca satış veya defileye yoğunlaşmak istemedik. Etkinliğimize tasarımcı öğrencileri de ekledik. Çünkü sektörümüzde ciddi bir tasarımcı açığı var. Bu sayede üniversitelerinin ilgili bölümlerindeki öğrencileri teşvik ederek nitelikli eleman sorununa çözüm arıyoruz” dedi. 

-17 Eylül’de genç tasarımcılar yarışması olacak, burada başarılı öğrenciler ödüllendirilecek. 

-18 Eylül’de ise Merter karma defilesi yapılacak. Karma defileler; Merter’in tanınmış firmalarından Antioc, Fast Pery, First Angels, Giesto, Machinist, Mai, MissPoem, Park Karon, Polimpier, Saten, Yep, Ziver’in katılımlarıyla gerçekleştirilecek. Profesyonel ve tanınmış isimlerin sunuculuğunu üstlendiği defilelerde, firmaların koleksiyonları ünlü yerli ve yabancı modeller tarafından sunulacak.

-Organizasyon 22 Eylül’e kadar devam edecek.

*Genç tasarımcılar yarışmasında birinciye 150 bin TL, ikinciye 100 bin TL, üçüncüye de 50 bin TL vereceğiz. Birinciye ayrıca eğitim desteği verilecek. Bu eğitim desteği kapsamında, birinci olan öğrenci yurtdışında istediği okulda eğitimini alabilecek. Tüm masraflar MESİAD tarafından karşılanacak.