Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
DÜNYA Perşembe 14 Mayıs 2020 09:21

MNUCHİN'DEN MORAL DESTEĞİ

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları sonrası yatırımcıların ABD ekonomisine güvenini güçlendirmeye çalışıyor.

Mnuchin'den moral desteği
ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları sonrası yatırımcıların ABD ekonom

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, hisse senetlerinin Çarşamba günü Fed Başkanı Jerome Powell'ın daha önce benzeri görülmemiş risklere ilişkin uyarılarının ardından üç haftanın en düşük seviyesine inmesi sonrası yatırımcıların ABD ekonomisine güvenlerini tekrar güçlendirmeye çalışıyor.

Mnuchin, Fox News'a yaptığı değerlendirmede, "Fed Başkanı'nın ciddi aşağı yönlü riskler olabileceğini söylediğini düşünüyorum, ancak öte yandan, eğer ABD ekonomisini yavaş ve dikkatli bir şekilde tekrar açarsa, gelecek yıl daha önce olduğu gibi tekrar harika bir ekonomiye sahip olacağız" dedi.

POWELL: GÖRÜNÜM ÇOK BELİRSİZ VE AŞAĞI YÖNLÜ RİSKLER CİDDİ

Powell, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, toparlanmanın zaman alacağını ve bu nedenle ABD'nin uzun vadeli ekonomik hasar riski ile karşı karşıya olduğunu söyleyerek, koronavirüs pandemisiyle ilgili büyük çaplı tehlikeler konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Hazine Bakanı ise daha umutlu bir mesaj verdi. Powell ile düzenli görüşen Mnuchin, Fed Başkanı'nın (dünkü) değerlendirmelerini dinlediğini ve daha sonra onunla bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.

ABD hisse senetlerinin göstergesi Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi, Powell'ın değerlendirmelerinin ardından üç haftanın en düşük seviyesine indi.