Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | Çevre ve Doğa Perşembe 13 Haziran 2024 12:37

MİTSUBİSHİ ELECTRİC TÜRKİYE'NİN KOLABORATİF ROBOTU DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NDE ÇEVRE BİLİNCİNE KATKIDA BULUNDU

Mitsubishi Electric Türkiye, dijital dönüşüm ve 5G iletişim çağına öncülük etmeyi amaçlayan yeni nesil endüstriyel otomasyon çözümlerini sergilediği WIN Eurasia Fuarı'nda kolaboratif robotu aracılığıyla Dünya Çevre Günü'ne yaptığı özel vurgu ile dikkatleri üzerine çekti.

Mitsubishi Electric Türkiye'nin kolaboratif robotu Dünya Çevre Günü'nde çevre bilincine katkıda bulundu

Mitsubishi Electric’in yapay zekâ ve 5G bağlantısı ile uzaktan robot programlama yöntemiyle kendisine verilen birtakım görevleri yerine getirebilen kolaboratif robotu, ziyaretçileri çevreye duyarlı olmaya davet etmek için 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne özel gerçekleştirdiği uygulamayla büyük ilgi gördü. Kendisine verilen sesli komutlar dahilinde mekandaki çöpleri toplayan robot, temiz bir gelecek için çalışarak “çevremizi temiz tutalım, geleceğimizi koruyalım” mesajı verdi.

 

İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen WIN Eurasia Fuarı’nda “5G, Metaverse ve Yapay Zekâ” konseptli WIN Eurasia 5G Arena özel alanında Mitsubishi Electric Türkiye, kolaboratif robotunun yanı sıra sesli komut algılama ve görüntü işleme özelliği ile robotları uzaktan programlamaya yönelik yeni çözümü ve veri bilimi ile ilgili hesaplamalar yapabilen MELIPC ürününü sergiledi. Şirketin fuarda sergilediği endüstriyel bilgisayar serisi MELIPC de genel amaçlı uygulamalarda yararlanılan sağlam özellikleri ve esnekliği ile edge computing, BT sistem koordinasyonu ve cihaz kontrolünde yeni teknolojiler sunuyor. MELIPC’nin yazılım çözümlerinden biri olan üretimi iyileştirmeye yönelik veri bilimi aracı MaiLab da hiçbir programlamaya gerek duyulmadan veri analizi çözümlerinin uygulanmasını kolaylaştırıyor ve işletmelerin üretim faaliyetlerine entegre ediliyor.

 

Hızla gelişen 5G teknoloji çağına öncülük etme hedefiyle ilerlediklerini söyleyen Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü Nurettin Geçgel, “Otomasyonun geleceğine ses getirecek çözümlerimizle akıllı mühendislik uygulamalarında çıtayı yükseltmeye devam ediyoruz. Bunun yanında her zaman etik kurallara uygun hareket eden; çevresine, doğaya saygılı bir firma olarak karbondan arındırılmış, çevresel olarak daha sürdürülebilir bir toplum yaratmak için çalışıyoruz. 2030 yılına kadar dünya çapındaki tüm fabrika ve ofislerimizde net sıfır sera gazı emisyonu hedefimiz var. 2050 için de net sıfır sera gazı emisyonu hedefimizi, tüm değer zincirimize taşımayı amaçlıyoruz. Bu nedenle Dünya Çevre Günü’nde geleceğin endüstriyel dönüşümüne hizmet eden teknolojilerimizi ve yapay zekâ ile karmaşık işlerin üstesinden nasıl gelebileceğimizi anlamlı bir mesajla uygulamalı olarak göstermek istedik. Uzaktan robot programlama çözümüyle çöp toplayan robot uygulamamız Dünya Çevre Günü’nde ziyaretçilerimizden de büyük ilgi gördü” diye konuştu. Geçgel, “Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemleri olarak yeni ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimize endüstriyel otomasyon alanındaki ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri geniş bir yelpaze sunuyoruz. Tehlikeli süreçlerin ele alınmasını otomatikleştirdiğimizde insan sağlığına ve refahına yönelik risklerin azaltılmasına yardımcı oluyoruz. Uzaktan programlama ve görüntü işleme özelliğimizle de pek çok farklı sektöre üretimde esneklik, hız ve verimlilik kazandırıyoruz” dedi.

ABONE OL