Dolar $
32.2
%-0.05 -0.01
Euro €
34.94
%0.01 0
Sterlin £
41.05
%-0.08 -0.03
Çeyrek Altın
3934.47
%-0.07 -2.8
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | KİTAPLAR ARASINDA Perşembe 23 Mayıs 2024 10:49

MİTOMAN DİGİTAL PLATFORMLARDA

Yazar BANU YÜKSEL'in kendisine dair yaşanmış bir olayı ironik bir kurgu ile anlattığı kitabına hitaben yazılmış parçası "MİTOMAN" digital platformlarda..

MİTOMAN digital platformlarda

Yazar Banu Yüksel’in “ Esrarengiz “ kitabı   ve kitapla eş zamanlı çıkan kitabın konusunu yansıtan “Mitoman” parçası  hem raflarda  hem de digital platformlarda yer alacak.  Azra’ ya ve mitomani hastalığına adanan, söz ve müziği Banu Yüksel tarafından yapılan parçanın aranjesi  Mert Alp’ e ait.  Şarkı  Banu Yüksel’ in kendi sesi ile seslendirilmiş…  Yazar Yüksel, gerçek hayatta bu Mitoman karaktere maruz kalmış olduğundan, şarkıyı ironi içeren bir gönderme olarak kullanmış ve şarkının eğlenceli ritmi ve en sonunda yazarın ve ailesinin gerçek kahkahaları ile biten finali, etkiye tepki modeli olarak kurgulanmış.

“Esrarengiz”  kitabında olduğu gibi her kitabının kendine has şarkısını yapan yazar Banu Yüksel, hikayelerini ifade ederken notaları da kullanmak istemiş.

Yazar Banu Yüksel kitabı “Esrarengiz” ve eş zamanlı çıkan parçası “Mitoman” için

2021-2022 yılları arasında yaşanan ve ne yazık ki öncelikle eşim ve benim devamında da diğer aile fertlerimin maruz kaldığı gerçek bir olay. İnsanların öncelikle bilmediği konuların cahili olması ve ayrıca karşısındaki hukuk insanını önce dost sonra da tuttuğunu koparan bir profesyonel sanması ve en sonunda yarattığı vahim son. Elbette kitabın tamamı bizlerin başına gelen olayı anlatmıyor. Hikayenin içine Türkiye’nin gündemini oluşturan pek çok önemli konuyu da kurguladım ki bu olaylar unutulmasın ve alınması gereken önlemler konusunda hep birlikte konuların takipçisi olabilelim” diyerek çevremizde söyledikleri yalana inanan çok insan olduğunu ve bu kişilik bozukluklarını anlamanın zor olduğunu ifade ediyor. Yüksel, her hikayenin bir şarkısı olması gerektiğini düşünerek ironik sözlerle “Mitoman” parçasını yaptığını özellikle vurguluyor

 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR