Advertisement
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Kripto Para Pazartesi 10 Haziran 2024 12:14

MİSYON BANK'TAN KRİPTO DEVİ AVALANCHE İLE TOKENİZASYON ALANINDA ÖNCÜ ADIM

Misyon Bank, Türkiye'nin ilk banka güvenceli uçtan uca tokenizasyon platformunu duyurdu. Blokzinciri teknolojileri ve varlık tokenizasyonu alanında lider Avalanche ortaklığı ile geliştirilen Misyon Tokenizasyon Platformu ile finans ve sermaye piyasası aktörleri ile bankalar varlıkları blok zincirine kolayca taşıyabilecek; bono, Eurobond, yatırım fonu, hisse senedi ve gayrimenkul gibi birçok yatırım aracını tokenize ederek, küçük tutarlar halinde yatırımcılarına sunabilecekler.

Misyon Bank'tan Kripto Devi Avalanche ile Tokenizasyon Alanında Öncü Adım

Misyon Tokenizasyon Platformu’nun ilk uygulaması, kurumların bireysel yatırımcılara ölçeklendirilmiş ve güvenli bir tokenize Eurobond yatırım deneyimi sunmasını sağlarken, yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına erişiminde döviz volatilite ve fiyatlama risklerini de ortadan kaldıracak. Platformun dijital varlık saklama teknolojilerinde Misyon Bank’ın yakın zamanda iş birliğini duyurduğu İsviçreli Taurus imzası var. 

Misyon Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir, Misyon Tokenizasyon Platformu’nun TL varlıkları bölgesel ölçekte yatırımcıların erişimine açarak sermaye piyasalarımızı yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirecek bir girişim olduğunu ifade ettiği konuşmasında, platformu gerçek dünya varlıklarının tokenizasyon pazarına açılan kapısı olarak tanımladı. Projenin hazırlık sürecinin blokzinciri teknolojilerinin global liderlerinden Avalanche ve Taurus’un da aralarında bulunduğu alanında öncü 9 global kurumun uzmanlığını barındırdığını ifade eden Halisdemir, “2030 yılına kadar 10 trilyon ABD doları değerine ulaşması beklenen varlık tokenizasyon alanında Türkiye’nin tüketici değil üretici olarak konumlanmasını mümkün kılacak önemli bir adım attık. Misyon Bank, bölgeselleşme vizyonunu yansıtan saklama ve tokenizasyon açılımları ile yatırımcılar için bir dijital varlık hub'ı olacaktır.” dedi.