Dolar $
32.45
%0.07 0.02
Euro €
34.45
%-0.09 -0.03
Sterlin £
40.36
%-0.11 -0.04
Çeyrek Altın
4056.69
%-0.48 -19.42
SON DAKİKA
Ulaşım Perşembe 25 Şubat 2021 02:24

MİNİVANLAR İHRACATÇIYA CAN SİMİDİ OLDU

Korona virüs önlemleri kapsamında sınır geçişlerinde uygulanan kısıtlamalar ve tır kuyrukları 2020 yılında dış ticaret şirketlerini taşımacılıkta minivan olarak bilinen küçük araçlara yöneltti.

Minivanlar ihracatçıya can simidi oldu

Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, ihracatçı ve ithalatçıların pandemi nedeniyle ortaya çıkan engelleri aşmak için yoğun ilgi gösterdiği minivan seferlerinin yüzde 80 arttığını belirtti.

Çelikel, pandeminin uluslararası lojistik operasyonlarında alışılagelmiş düzende ciddi değişikliklere neden olduğunu vurguladı. Tüm dünyada uygulanan kısıtlamalar, gümrüklerdeki yoğunluk ve hava trafiğindeki düzensizliklere dikkati çeken Çelikel, dış ticaret firmalarının 1.300 kiloya kadar acil yükleri için minivan taşımacılığına artık çok daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi.

Uçaktan hızlı teslimat imkânı

Minivan taşımalarının pandemi döneminde ihracatı ayakta tutan etkenlerden biri olduğunu dile getiren Çelikel, “Dış ticarette minivan taşımacılığı, pazar kaybının önüne geçilmesi açısından ihracatçımız için de adeta bir can simidi haline geldi. Bu küçük araçlar ihracatta büyük iş çıkardı. Havaalanında uçağa yükleme, boşaltma, ardından transfer aracı bekleme gibi zaman kaybına neden olan süreçler, teslimatı bazen 2 güne çıkarabiliyor. Minivan ile taşıma süresi ise Türkiye’ye en yakın Avrupa ülkelerine 24 saate kadar düşebiliyor. Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, İspanya ve Polonya başta olmak üzere bütün Avrupa’ya 48-72 saat içerisinde kapıdan kapıya teslimat yapabiliyoruz” dedi.  


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR