MİLAN KUNDERA, REHİN ALINMIŞ BİR BATI'DA BU KEZ YAKIN DÖNEM AVRUPA TARİHİNE AYNA TUTUYOR
Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği, Ölümsüzlük, Kimlik gibi tüm dünyada severek okunan eserleri kaleme alan ve kitapları kırktan fazla dile çevrilen Çek asıllı yazar Milan Kundera, bu kez Rehin Alınmış Bir Batı'yla yakın dönem Avrupa tarihine ayna tutuyor. Kundera gençlik döneminin ürünü olan eserinde, Çekoslovakya ve Ukrayna gibi Orta Avrupa'daki "küçük uluslar"ın Batı kültürüyle ilişkilerine odaklanıyor ve bu ülkelerin kültürel kimliklerinin gitgide daha fazla tehdit altında olduğunu savunuyor.
Çek asıllı yazar Milan Kundera, yakın dönem Avrupa tarihine ayna tutan eseri Rehin Alınmış Bir Batı: Ya da Orta Avrupa'nın Trajedisi ile Can Yayınları Modern dizisinde okurla buluşuyor.
Prag Baharı’nın sivrilen isimlerinden biri olması sebebiyle Çek vatandaşlığından çıkarılan Kundera’nın gençlik döneminde kaleme aldığı eseri, 1967’de Prag Baharı’nın ortasında, Çek Yazarlar Birliği’ne verdiği “Edebiyat ve Küçük Uluslar” başlıklı konferans ile 1983 yılında Le Débat dergisi için yazdığı “Rehin Alınmış Bir Batı ya da Orta Avrupa’nın Trajedisi” makalesini bir araya getiriyor.
Genç Milan Kundera, Rehin Alınmış Bir Batı’da Çekoslovakya ve Ukrayna gibi Orta Avrupa’daki “küçük uluslar”ın Batı kültürüyle ilişkilerine odaklanırken, kültürel kimliklerinin giderek daha fazla tehdit altında olduğunu savunuyor.