Dolar $
33.58
%0.01 0
Euro €
36.71
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%-0 -0
Çeyrek Altın
4291.65
%0.16 6.81
SON DAKİKA
GÜNDEM Pazar 11 Ağustos 2024 13:24

MEVSİMLİK FINDIK İŞÇİLERİNE VE ÇOCUKLARINA AFET EĞİTİMİ

Şanlıurfa'dan fındık toplamak için Sakarya'ya gelen mevsimlik işçilere ve çocuklarına afet farkındalığı eğitimi düzenlendi.

Mevsimlik fındık işçilerine ve çocuklarına afet eğitimi

Mevsimlik işçilerin Karapürçek ilçesinde geçici konakladığı çadır alanına gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, yangına müdahale ve yangın söndürme tüplerinin nerelerde kullanılması gerektiği konusunda bilgilendirme yaptı.

Sağlık konusunda da çeşitli bilgiler veren ekipler, kalp krizi, boğaza cisim kaçma, düşme, çarpma, kesik, kırık, yanık, kanama ve zehirlenme gibi durumlarda neler yapılması gerektiğini uygulamalı anlattı.

Mevsimlik işçilerin çocukları ise afet öncesi, sırası ve sonrasında yapmaları gereken doğru davranışları tiyatro gösterisi eşliğinde öğrendi. Ekipler, daha sonra afet ve acil durum çantasında bulunması gereken malzemeleri tanıttı.

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, AA muhabirine, Karapürçek'te 50 çadırda yaşayan yetişkinlere ve çocuklara 3 aşamalı eğitim verdiklerini söyledi.

Tiyatro eşliğinde eğlenerek afetin önemini anlatmaya çalıştıklarını anlatan Şen, projeyi diğer ilçelerde de yaygın hale getirmeye çalışacaklarını kaydetti.

İnsani Yardım, Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (ARTE) Yönetim Kurulu Başkanı Gürcan Salihoğlu da katkı sundukları uygulamalı ve eğlenceli eğitime yönelik olumlu tepkiler aldıklarını dile getirdi.

Şanlıurfa'dan gelen işçilerin çavuşu Sinan Alçay ise eğitimlerde emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür etti.