Dolar $
33.83
%0.23 0.08
Euro €
37.54
%0.34 0.12
Sterlin £
44.05
%0.36 0.16
Çeyrek Altın
4513.05
%1.11 48.89
SON DAKİKA
FİNANS Salı 20 Ağustos 2024 13:44

METROPOLCARD SÜRDÜRÜLEBİLİR EKOSİSTEMİNİ GENİŞLETTİ

MetropolCard, sürdürülebilirlik çalışmalarının kapsamını genişletmeye devam ediyor.

MetropolCard sürdürülebilir ekosistemini genişletti

Şirketten yapılan açıklamaya göre, MetropolCard kurumsal karbon ayak izi hesaplama ve raporlamalarını "ISO 14064" standardında hazırladı.

MetropolCard, 2021'de dijitalleşme ve ödeme yöntemleri alanında yaptığı geliştirmeler doğrultusunda fiziksel kart kullanımı yerine dijital ödeme yöntemlerinin tercih edilmesiyle işlem başına karbon ayak izini yüzde 10 oranında azaltmayı başarmıştı. Bu farkındalıkla şirket ilk olarak Şubat 2022 tarihinde çevresel ve sosyal sorumluluk hedeflerini vurguladığı "Yeşilin Yanındayız" manifestosunu web sitesinde yayınladı.

Şirket, çevrenin korunmasına yönelik farkındalığın arttırılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılması gibi konularda olumlu davranış değişikliklerinin kazandırılması adına Zeytinburnu ve Sancaktepe Belediyesi dahil pek çok belediyeyle Atık Kazanç Projesi'ni hayata geçirdi.

MetropolCard sürdürülebilirlik adımlarının paralelinde değerlendirdiği "Sıfır Atık" konusunda farkındalık eğitimleriyle tüm kurum çalışanlarını ivedilikle bilgilendirdi.

Hayata geçirdiği çevreci uygulamalara bir yenisini daha ekleyen şirket, saha satış ekiplerinin kullandığı araçları tümüyle yenileyerek yüzde 100 elektrikli, Jeep Avenger'ları kullanımlarına sundu.

Tüm bu adımların yanı sıra MetropolCard ana hizmet binasındaki çatısını güneş enerji santralleriyle donatarak çevre dostu ve yenilenebilir enerji kaynağına geçti.

Şirket otomasyon ve yapay zeka desteğiyle, tüm evrak sözleşme ve takip aşamalarını dijitale taşıyarak daha hızlı, esnek, veri ve müşteri odaklı bir iş modeline ulaştı.

2050'ye kadar tüm kurum ekosistemini karbon nötr hale getirmeyi hedefleyen MetropolCard kullanıcılarına sunduğu her yenilikte sürdürülebilir değerler üzerinden döngüsel ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.