SON DAKİKA
Perakende Salı 03 Eylül 2024 16:04

METRO TÜRKİYE, BALIK SATIŞLARINA BAŞLADI

Balık sezonunun başlamasıyla güvenilir, izlenebilir ve lezzetli balıklar, av ve boy yasaklarına uygun şekilde Metro Türkiye tezgahlarında yerini aldı.

Metro Türkiye, balık satışlarına başladı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, sezonun açılamasıyla kaliteli, taze ve güvenilir balık çeşitleri, Metro Türkiye tezgahlarında profesyonel müşteriler ve son tüketiciler ile buluşmaya başladı.

Türkiye'nin her yerinde tekneler ve kooperatiflerle işbirliği yaparak balığı kaynağından temin eden Metro Türkiye, balığı yerinde özenle kendisi seçerken, gıda analizlerinden geçmeyen hiçbir ürüne mağazalarında yer vermiyor. Sunduğu izlenebilirlik çözümleri ise balıkseverleri tabaklarında ne olduğu, nerede, ne zaman ve kim tarafından avlandığı ve içeriği konusunda QR kod aracılığıyla bilgilendiriyor.

Metro Türkiye, doğru balıkçılık yöntemleriyle denizlerin korunmasına özen gösteriyor. Şirket, sürdürülebilir kalkınma amaçlarından "Sudaki Yaşam" hedefi doğrultusunda, denizlerin ve denizlerdeki biyolojik çeşitliliğin korunması, balık popülasyonlarının sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını öncelikli konuları arasına alıyor.

Avcılık, yasal boy ve üreme limiti yasaklarına uygun kriterlerde avlanan balıkları tezgahlara taşıyan Metro Türkiye, hamsi, palamut, barbun, tekir, istavrit, dülger, sardalya, lüfer gibi çeşitlerin yanı sıra istiridye, midye, akivades, ahtapot, kalamar, karides, ıstakoz, sübye, langustin, yengeç gibi 100'den fazla çeşitte deniz ürününü müşterilerine sunuyor.

- "161 parametrede kalite adımından geçiriyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Metro Türkiye Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, Türkiye'nin her yerinde tekneler, haller ve kooperatiflerle işbirliği yaparak aldıkları taze balıkları, soğuk zinciri hiçbir adımda bozmadan balık platformlarına getirdiklerini ve 161 parametrede kalite adımından geçirdiklerini belirtti.

Solungaç, göz, doku, pul, karın, koku, renk, parazit varlığı, ambalaj koşulları, buzlama, alerjen ayrımı, sıcaklık, raf ömrü, tazelik, yasal belge kontrolü gibi pek çok kalite kontrol adımının, uzman su ürünleri mühendisi tarafından titizlikle tamamlandığına işaret eden Alkaç, "Bu süreçlerin ardından kontrol adımlarımız mağazalarımızda da devam ediyor. 'Balıkta İzlenebilirlik' uygulamamızla deniz balığında 12 farklı bilgiyi yüzde 100'e yakın izlenebilirlikle sunuyoruz. Her sezon 100'den fazla çeşidin yer aldığı zengin deniz balığı yelpazemizde sezonu palamutla açtık. Bu sezon bol miktarda palamut olmasını bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde sardalya ve lüfer çeşitlerini de tezgahlarda göreceğiz. Balıkçılarımız için bereketli bir sezon olmasını diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Balığı yalnızca ticari bir ürün olarak değil, geleceğe bırakılması gereken bir değer olarak gördüklerini vurgulayan Alkaç, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden denizler ile deniz kaynaklarının korunmasını ve sürdürülebilir kullanımını ele alan Sudaki Yaşam, bizim de öncelikli başlıklarımızdan. Bu doğrultuda üstlendiğimiz sorumluluklar ve ticari kaygıları bir yana bırakarak yürüttüğümüz projeler var. Bunlardan biri 2010'da başladığımız Türkiye'nin ilk sürdürülebilir balıkçılık projesi 'Kızına Bak Anasını Al' ile lüfer balıklarının neslini korumak için üreme boylarını dikkate alarak çinekop ve sarıkanat da dahil olmak üzere 24 santimetre altındaki lüfer balıklarını satmama kararı aldık. Bu alanda yasal düzenlemelerin yapılmasının da önünü açan bu yaklaşımımızla yasal limit 18 olmasına rağmen, 24 santimetre altındaki lüferleri reyonlarımıza getirmemeye devam ediyoruz."

Metro Türkiye, dünyanın dört bir yanından farklı su ürünlerini tedarik ederek en güvenli şekilde reyonlarına taşıyor. "Global Balık ve Su Ürünleri Satın Alma Politikası" kapsamında en çok sattığı 12 tür balık ve su ürünlerinin sürdürülebilirlik sertifikalarına sahip tedarikçilerden temin edilmesini sağlayan şirket, dökme olarak satışa sunduğu ürünlerin sertifikalı olarak müşterilere sunulabilmesi için 2022'de Türkiye'de ilk ve tek "ASC-MSC CoC Group" sertifikasyonuna sahip kuruluş oldu.