Dolar $
32.73
%-0.34 -0.11
Euro €
35.08
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.39
%-0.69 -0.28
Çeyrek Altın
4007.76
%0.14 5.45
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Yerel Yönetimler Pazartesi 24 Haziran 2024 17:00

METRO İSTANBUL AİLESİNE 200 TREN SÜRÜCÜSÜ DAHA KATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Metro İstanbul'un düzenlediği Tren Sürücüleri Eğitim Programı'na katılan ve başarıyla tamamlayan 101 kadın, 99 erkek; toplam 200 tren sürücüsü, düzenlenen törenle brövelerini aldı.

Metro İstanbul ailesine 200 tren sürücüsü daha katıldı

Metro İstanbul’un düzenlediği Tren Sürücüleri Eğitim Programı’na katılan ve başarıyla tamamlayan 101 kadın, 99 erkek; toplam 200 tren sürücüsü, Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle brövelerini aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul ailesinin yeni üyelerine brövelerini teslim etti.

Törende konuşan İmamoğlu, toplu taşımanın içerisinde en önemli konunun raylı sistem ağı olduğunu belirterek, “Dünyada bizim gibi şehri yüksek seviyede olan kentlerin ne yazık ki henüz olması gerekenin yarısı seviyesindeyiz. Her ne kadar bir metro atılımı yapmış olsak da şehrimiz bugün 350 kilometrelerde bulunan bir raylı sistem ağına sahip. Ama olması gereken büyükşehirlere ve yoğun kentlere baktığınızda 700 kilometreleri aşan rakamlara gelmesi gerektiğini biz net olarak biliyoruz.” dedi.

İmamoğlu, toplu taşıma ve ulaşım konforunun bir şehrin yaşamında en önemli noktalardan biri olduğunu dile getirerek, “Hatta bizim gibi büyük kentlerde birincisi diyebileceğimiz aşamada. 1 kilometrelik metroya yaklaşık 50 milyon euronun üzerinde bir para harcıyoruz. Üzerine araç alıyoruz. Üzerine işletme maliyetleriyle beraber bir süreci harekete geçiriyoruz.” diye konuştu.

Çok yatırım yaptıklarını söyleyen İmamoğlu, “Gerçekten milyarlarca liralık yatırım yapıyoruz. İBB tarihinin en icracı yönetimiyiz. En fazla yatırım yapan yönetimiyiz. Yatırımları yaparken şeffaf, vatandaşına hesap veren, hiçbir anını gizlemeyen, sakınmayan, yaptığı her işin insanlarıyla paylaşan bir yönetim oluyoruz. Bunu yapmak zorundayız çünkü size ait olanları biz aslında yönetiyor ve insanlarımıza anlatıyoruz.” şeklinde konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR