Dolar $
32.94
%0.04 0.01
Euro €
35.38
%0.01 0
Sterlin £
41.88
%0.14 0.06
Çeyrek Altın
4036.85
%-0.2 -8.02
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | Teknoloji Pazartesi 17 Haziran 2024 16:34

METLİFE, ÇEVİK DÖNÜŞÜMDEN SONRA DİJİTAL YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

MetLife Türkiye müşteri odaklılık ve dijital kanallardaki varlığını artırma yaklaşımı kapsamında dijital satış platformu MetLife Hızlaal üzerinden Bireysel Emeklilik ile Hayat, Ferdi Kaza ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası satışlarını sürdürürken, metlife.com.tr'de yer alan chatbot uygulaması Met Asistanım ve çağrı merkezi üzerinden sesli yönlendirme ve self servis işlem yapılmasına imkan sağlayan sesli yanıtlama sistemini müşterilerinin kullanımına sundu.

MetLife, çevik dönüşümden sonra dijital yatırımlarına devam ediyor

Türkiye’nin önde gelen hayat, ferdi kaza, tamamlayıcı sağlık sigortaları ve bireysel emeklilik şirketlerinden MetLife Emeklilik ve Hayat, müşterilerinin gerçek ihtiyaçlarına odaklanarak yenilikçi dijital çözümler sunuyor. 

2023 yılında hizmete sunulan ‘MetLife Cepte’ mobil uygulaması ile sigorta müşterilerilerine; poliçelerine erişim, prim ödeme ve poliçelerindeki asistans hizmetlerinin kapsamını görüntüleme ve randevu oluşturabilme imkânı sağlanıyor. Emeklilik müşterileri ise uygulama üzerinden katkı payı ödeme, fon karması değişikliği, bireysel emeklilik fonlarının performansını izleme ve hesap özetlerini indirme imkanına sahip oluyorlar.

Ayrıca yine 2023 yılından itibaren metlife.com.tr web sitesinde yer alan dijital satış platformu MetLife Hızlaal üzerinden rahat bir emeklilik dönemi için birikim yapmaya imkan sunan “Bireysel Emeklilik Sözleşmesi”, hayat ve ferdi kaza sigortalarında İyi ki Varsın Hayat ve Mutlu Günler Ferdi Kaza ve geniş kurum ağı ve teminat özellikleriyle sigortalıların ek ücret ödemeden sağlık hizmeti almalarını sağlayan “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” (TSS) ürünlerinin satışı yapılıyor. 

MetLife Türkiye, dijital çağın gerekliliklerine uyum sağlamayı sürdürerek müşterilerine kolay ve hızlı hizmet sunmak üzere iki yeni uygulamayı daha hayata geçirdi; Met Asistanım adlı Chatbot uygulaması ve sesli komutla işlem yapılmasına imkan sağlayan sesli yanıtlama sistemi.

Metlife.com.tr web sitesinde bulunan Chatbot uygulaması Met Asistanım ile kullanıcıların genel sorularının yanıtlanması ve kimlik doğrulaması ile birikim bilgisi sorgulama, poliçe ve asistans teminatları görüntüleme, ödeme bilgilerini öğrenme gibi işlemlerin yapılması konularında 7/24 hizmet sağlanıyor.

Müşteri İletişim Merkezinde hâlihazırda bulunan ve arayan müşterilerin tuşlama yaparak müşteri temsilcisine ulaşabildikleri yanıtlama sisteminde yapılan dijital dönüşüm ile sesli yönlendirme ve self servis işlemler de devreye alındı. Müşteriler artık MetLife Türkiye Müşteri İletişim Merkezini aradıklarında yapmak istedikleri işlemi sesli olarak ileterek, ilgili menüye yönlendiriliyorlar ve işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.  

Çevik dönüşümü takiben müşteri deneyimini iyileştirmeye yönelik dijitalleşme aksiyonları kapsamında pek çok önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirten MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven, “Müşteri odaklı bakış açımız ve dijitalleşme odağımız ile başarılı bir şekilde hayata geçirdiğimiz MetLife Cepte uygulamamızın ardından dijital satış platformumuz MetLife Hızlaal da kullanıma sunulmuştu. Müşteri memnuniyetini artıracak Chatbot uygulamamız Met Asistanım ve çağrı merkezimizdeki sesli komut sistemimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İki yeni dijital çözümümüz ile müşterilerimizin işlemlerini kolayca gerçekleştirebilmelerini sağlıyoruz. Çağın gerekliliklerine uygun olarak mevcut hizmetlerimizi geliştirmeye ve yeni çözümler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR