Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Denizcilik Çarşamba 26 Haziran 2024 08:38

METİN DÜZGİT ICS BAŞKAN YARDIMCILIĞI'NA SEÇİLDİ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Metin Düzgit, Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS) Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Metin Düzgit ICS Başkan Yardımcılığı'na seçildi

ICS’ın Yönetim Kurulu ve Yıllık Genel Kurul Toplantısı 14 Haziran 2024 tarihinde Kanada’nın Montreal kentinde yapıldı. Dünya deniz ticaret filosunun %80'inden fazlasını temsil eden ve yaklaşık 40 ülkeden üyeleri olan Uluslararası Deniz Ticaret Odası (ICS), 14 Haziran'da Kanada’nın Montreal kentinde Yönetim Kurulu ve Yıllık Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi. 

Emanuele Grimaldi, armatörlere yönelik küresel lobi grubu olan Uluslararası Deniz Ticaret Odası'nın (ICS) başkanlığına iki yıl daha oybirliğiyle yeniden seçildi. Grimaldi, "Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün 2050 yılı veya civarındaki net sıfır hedeflerine ulaşmaya yardımcı olmak ve denizcilik sektörünü etkileyen en büyük sorunlar konusunda BM organlarıyla çalışmaya devam etmek için önerilerimizde iyi bir ilerleme kaydettik" dedi. 

ICS, gemi sahipleri ve işletmecilerinin karşı karşıya oldukları sektörel sorunlar ve de mevcut ya da gelmekte olan regülasyonlarla ilgili aldıkları pozisyonu içerde münazara ederek IMO, ILO, EU gibi uluslararası örgütlere (yeri geldiğinde bireysel olarak ulusal devletlere) karşı sektör görüşünü kaleme alıp, haklarını savunuyor. Bunun yanında alt şirketi üzerinden yayınladığı ve gemilerimizde ve ofislerimizde bulunan pek çok rehber kitapçık ile denizcilere deniz emniyeti, çevre koruma ve kaliteli işletmecilikle ilgili yol gösteren bir kurum. Uluslararası Deniz Ticaret Odası'na üye olan her ülkenin yönetim kurulunda bir üyesi var, Metin Düzgit DTO’nun verdiği yetkiyle 4 yıldır yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu. ICS'nin yeni başkan yardımcılığına Türk Deniz Ticaret Odası'ndan Metin Düzgit, Alman Armatörler Birliği CEO'su Martin Kröger ise ICS denizcilik komitesi başkanlığına seçildi. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR