Dolar $
34.03
%0.11 0.04
Euro €
38.05
%0.23 0.08
Sterlin £
45.04
%0.36 0.16
Çeyrek Altın
4521.72
%0.06 2.86
SON DAKİKA
iş bankası web
iş bankası mobil
DÜNYA Salı 27 Ağustos 2024 16:19

META'DAN AB'Yİ PROTESTO ETTİ

Meta, Apple'ın yapay zeka (AI) özelliklerini geri çekerek Avrupa Birliği'nde teknoloji kurallarını protesto etme kararı aldı.

Meta'dan AB'yi protesto etti

Avrupalılar Apple Inc.'nin iPhone'larında en son gelişmiş özelliklere sahip olmayacak.

Meta Platforms Inc. ayrıca teknoloji devinin diğer işletmelerin kendi AI ürünlerini üretmeleri için bir yol olarak tanıttığı en güçlü AI modelinin yayınlanmasına kıtayı dahil etmedi.

Söz konusu hamle, OpenAI'ın CEO'su Sam Altman'ın, şirketin Avrupa'dan ayrılabileceğini söyleyerek bir kargaşa yaratmasından yaklaşık bir yıl sonra geldi. Yine de Apple ve Meta'nın önemli ürünleri geri çekme kararı, Silikon Vadisi ile Avrupa Birliği arasında uzun süredir devam eden bir anlaşmazlığın tırmanışı olarak yorumlanıyor.

ABD şirketleri, eleştirilerini genel olarak düzenlemelere karşı bir itiraz olarak değil, Meta'nın Avrupa düzenleme ortamının öngörülemez doğası olarak tanımladığı şeye karşı bir itiraz olarak çerçevelendirdi.

ABD’li şirketler, Avrupa politika yapıcılarının inanılmaz derecede faydalı bir teknolojinin ilerlemesini engellemekle tehdit ettiğini savunurken, Avrupa yetkilileri, gevşek bir yaklaşımın Silikon Vadisi'nin küresel teknoloji üzerindeki hakimiyetinin halihazırda neden olduğu zararı daha da kötüleştirebileceğini söylüyor.

Avrupa'daki mevcut çıkmazın bir sınır çatışması mı yoksa Batı dünyasındaki evrensel internet deneyiminin sonunun başlangıcı mı olduğunu tahmin etmek zor. Yazılım firması Appian Corp.'un CEO'su Matt Calkins konu hakkında yaptığı açıklamada, "Yeni bir savaş hattımız var" ifadelerini kullanmıştı.