Dolar $
33.02
%-0.16 -0.05
Euro €
35.95
%-0.54 -0.19
Sterlin £
42.7
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4183.67
%-1.85 -77.97
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 20 Temmuz 2024 20:00

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN İSTİHDAMINA YÖNELİK PROTOKOL İMZALANDI

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Kordsa Teknik Tekstil arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Meslek lisesi öğrencilerinin istihdamına yönelik protokol imzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin mesleğin gerektirdiği iklim içinde yetiştirilmeleri ve mezuniyetleri sonrası istihdama daha hızlı geçmeleri amacıyla hazırlanan iş birliği protokolü, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ile Kordsa CEO'su İbrahim Özgür Yıldırım tarafından imzalandı.

Protokol kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığınca bölge okulu olarak belirlenen İzmit Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin mesleki eğitim faaliyetlerini işletmenin gerçek üretim ve hizmet ortamlarında yapmaları sağlanacak.

Yine protokol kapsamında çerçeve öğretim programları güncellenecek ve basılı, dijital ders materyalleri hazırlanacak. Alan öğretmenlerine işbaşı/hizmet içi eğitimlerin düzenlenmesinin planlandığı protokole göre mesleki ve teknik eğitime yönelik etkinlikler (kariyer günü, rehberlik, yarışma, gezi vb.) ve farkındalık faaliyetleri düzenlenecek.