SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cumartesi 05 Ekim 2024 16:35

MERSİNLİ FİRMALAR LONDRA'YA UZANDI

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), ihracatı geliştirmek için çalışmalarına devam ediyor. UR-GE projeleriyle üye firmalarını hedef pazarlarda gelişmesini amaçlayan AKAMİB, Birleşik Krallık pazarına yönelik 'Mersin Kereste-Palet URGE Projesi kapsamında Yurt Dışı Pazarlama Faaliyeti düzenledi.

Mersinli firmalar Londra'ya uzandı

24 - 28 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşen faaliyetlere 11 Türk firması katıldı. Firmalar, etkinlik kapsamında 24 ithalatçı firma ile potansiyel iş birlikleri açısından verimli görüşmeler sağladı.

Heyet çerçevesinde saha ziyaretleri gerçekleştirilirken, Londra’da yer alan Southern Comfort ve Covers Timber and Builders Merchants firmaları ziyaret edilerek kereste-palet sektörü hakkında istişarelerde de bulunuldu.

“Birleşik Krallık’ın ithalatından daha fazla pay alabiliriz”

Birleşik Krallık’ın ülke geneli sektör ihracatı özelinde bu yıl en fazla ihracat yapılan ikinci ülke konumunda bulunduğunu dile getiren AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “8 aylık periyotta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 büyümeyle 286 milyon dolarlık ihracat yaptık. AKAMİB’in ihracatında ise 10’uncu sırada yer alan Birleşik Krallık’a ihracatımız bir önceki döneme kıyasla başa boş noktada ilerliyor. Aldığımız payı artırabilecek kapasitemiz var, tüm gayretimiz de bu pazarda daha fazla başarı sağlamak” dedi.

URGE projeleri ihracatın artmasına katkı sağlıyor

Mersin’in mobilya, kağıt, orman ürünleri sektöründe ise 8 aylık süreçte kereste-palet ürün grubunda yaklaşık 9 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Kılıçer, “Firmalarımızın Birleşik Krallık pazarında yeni bağlantılar sağlaması ve ihracatlarını artırmalarını hedefliyoruz. URGE projelerimiz de illerimize ve ihracatını büyütecek potansiyele sahip firmalarımıza büyük katkı sağlıyor. İnanıyorum ki, yaptığımız heyetle beraber Mersin ilimizin Birleşik Krallık’a olan ihracatı ciddi artış sağlayacaktır. Önümüzdeki süreçte de URGE projelerine ağırlık vererek, başarılı bir dönem geçirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.