SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cumartesi 05 Ekim 2024 10:14

MERSİN KIZKALESİ'NDE YENİ KONUT PROJESİ

Mankuli İnşaat, Mersin'de yeni bir konut projesi için düğmeye bastı. Erdemli İlçesi, Kızkalesi Mahallesi'nde yükselecek projede toplam 433 konut yer alacak ve maliyeti 374 milyon TL olarak belirlendi.

Mersin Kızkalesi'nde yeni konut projesi

Proje, 9 bin 962 metrekarelik bir arsa üzerinde iki blok olarak inşa edilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yapılarak ÇED süreci başlatılmış durumda. Proje kapsamında, her biri 15 katlı iki blokta toplam 80 adet 2 oda 1 salon ve 353 adet 1 oda 1 salon daire bulunacak.

İnşaat alanı 20 bin metrekare olarak belirlenen projede, A bloğun inşaat alanı 10 bin 800 metrekare, B bloğun ise 9 bin 200 metrekare olacak. Mankuli İnşaat, Kızkalesi projesinin inşaat aşamasında idari ve teknik olmak üzere 50 kişinin çalışmasını planlıyor.

Projenin yeşil alanlar, peyzaj alanları ve otopark gibi sosyal donatıları içermesi öngörülüyor. İnşaat çalışmalarının 24 ayda tamamlanması, hafriyat çalışmalarının ise 6 ayda bitirilmesi hedefleniyor. Mankuli İnşaat, Mersin’deki bu yeni projeyle bölgedeki konut ihtiyaçlarını karşılamayı ve yaşam alanlarını zenginleştirmeyi amaçlıyor.