Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.06
%0.14 0.05
Sterlin £
42.86
%0.04 0.01
Çeyrek Altın
4235.44
%0.84 34.91
SON DAKİKA
Ahmet Muammer GÜNGÖR | EKONOMİ Cumartesi 13 Temmuz 2024 12:55

MERCEDES-BENZ TÜRK'ÜN GENÇLERE KARİYER KAPILARINI ARALAYAN STAJ PROGRAMLARI BAŞLADI

Mercedes-Benz Türk, eğitime ve geleceğe yatırım yapmayı sürdürüyor. Bu çerçevede, üniversite öğrencilerinin profesyonel hayata adaptasyonunu sağlamak ve gelişimlerini desteklemek için oluşturduğu uzun dönem staj programı 'PEP' ve zorunlu yaz staj programı 'Summer Stars' başladı.

Mercedes-Benz Türk'ün Gençlere Kariyer Kapılarını Aralayan Staj Programları Başladı

Eğitim alanında sürdürülebilir ve geniş kapsamlı sosyal fayda projeleri hayata geçiren Mercedes-Benz Türk, staj programlarıyla öğrencilere destek olmayı ve sektör için nitelikli işgücünün yetişmesine katkı sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Mercedes-Benz Türk’ün uzun dönem staj programı PEP (Professional Experience Program) ve zorunlu yaz staj programı Summer Stars başladı.

Mercedes-Benz Türk İnsan Kaynakları Direktörü Betül Çorbacıoğlu, staj programıyla ilgili şu açıklamaları yaptı: “Mercedes-Benz Türk olarak tüm süreçlerimizde fırsat eşitliğine ve çeşitliliğe önem veriyoruz. Şirket olarak gençlerin eğitimine ve gelişimine verdiğimiz destekleri uzun yıllardır sürdürüyoruz. Yıl boyunca öğrencilerle ve genç profesyonellerle çeşitli aktivitelerde ve kampüs etkinliklerinde bir araya geliyoruz. Öğrencilerin taleplerine göre gelişimlerine katkı sağlayacak mülakat simülasyonları, kariyer sohbetleri, ofis gezileri gibi farklı aktiviteler düzenliyoruz. Öğrencilerimiz, staj programlarımız olan PEP ve Summer Stars sayesinde de hem teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı buluyor hem de şirketimizin deneyimli profesyonelleriyle bir araya gelerek kariyerlerine yön verecek ipuçları ediniyorlar. Mercedes-Benz Türk olarak gençlerin geleceğe daha hazırlıklı adımlarla ilerlemeleri ve potansiyellerini ortaya çıkarmaları için onların yanında olmaya devam edeceğiz.” 

Gençler PEP İle Profesyonel Hayatı Deneyimleme İmkânı Elde Ediyor 

Mercedes-Benz Türk, 22 yıldan bu yana yürüttüğü PEP (Professional Experience Program) ile üniversite son sınıf öğrencilerine ve yüksek lisans öğrencilerine profesyonel hayat deneyimi sunuyor. Program kapsamında öğrenciler, ilgi duydukları ve başarılı olabilecekleri alanlarda 11 ay boyunca yarı zamanlı olarak çalışma imkanı buluyor. Ayrıca, şirket kültürünü tanıma, gerçek iş ortamını gözlemleme ve projelerle yeteneklerini ortaya koyma fırsatı yakalıyor. 

PEP kapsamında yer alan öğrenciler tercihleri doğrultusunda üretim, satış-pazarlama, Ar-Ge, satış sonrası hizmetler, bilgi teknolojileri (IT) ve diğer departmanlarda (Finans, Muhasebe, İnsan Kaynakları, Satınalma, Kurumsal İletişim) görev alıyor. Üniversitelerin son sınıflarında öğrenim gören, en az bir yabancı dile hakim, Mercedes-Benz Türk’ün uyguladığı seçim süreçlerinde başarılı olan adaylardan oluşan PEP takımı, uzun vadede şirkette oluşacak yeni mezun istihdamı için uygun pozisyonlarda değerlendirilmek üzere öncelikli aday havuzunu da oluşturuyor. 

PEP program kapsamında öğrenciler, yıl boyunca iş yetkinliklerini geliştirmenin yanı sıra vaka çalışmaları, eğitimler, mentorluk oturumları, yetenek kampı, kariyer sohbetleri, fabrika turları ve proje sunumları gibi birçok faaliyete katılıyor. 

11 ay sürecek program 2 Temmuz tarihinde başladı ve Haziran 2025’te sonlanacak.

Summer Stars, Gençlerin Kariyer Yolculuğunda Onlara Rehberlik Ediyor

Sosyal fayda çatısını eğitimin, eşitliğin, kültür sanatın ve sporun daima yanında olmak üzere belirleyen Mercedes-Benz Türk, gençlere yatırım yaparak geleceğin istihdamını şekillendirmeye devam ediyor. Mercedes-Benz Türk’ün gençlerin deneyim kazanacakları “Summer Stars” staj programının bu yılki ilk dönemi tüm hızıyla başladı. 

1 Temmuz’da başlayan staj programının ilk dönemi, 6 hafta sürecek. Otobüs ve kamyon Ar-Ge, üretim, bilgi teknolojileri, satış, satış sonrası hizmetler, finans & muhasebe, insan kaynakları ve kurumsal iletişim gibi birçok departmanda staj yapma imkanı bulan gençler, eğitim, fabrika turları ve çeşitli etkinliklere de katılacaklar. Staj süreçlerinin sonunda, teorik bilgilerini pratik hayatta uygulama, alanlarında daha derinlemesine bilgi edinme, iletişim ve sunum becerilerini geliştirme fırsatı bulacakları proje sunumlarını gerçekleştirecekler. Bu yıl, 12 Ağustos’ta tamamlanacak olan birinci dönem "Summer Stars" Zorunlu Yaz Dönemi stajının hemen ardından, ikinci dönem staj programı 14 Ağustos’ta başlayacak ve 25 Eylül’de sona erecek.İ

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR