Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.12
%0.3 0.11
Sterlin £
42.92
%0.18 0.07
Çeyrek Altın
4245.98
%1.09 45.32
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | EKONOMİ Cumartesi 13 Temmuz 2024 16:34

MERCEDES-BENZ TÜRK, ROBOTİK SİSTEM PROJELERİ İLE DİJİTALLEŞMEYE TAM GAZ DEVAM DİYOR!

Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray Kamyon Fabrikası'nda kamyonların sigorta montaj ve kalite kontrol işlemlerini optimize eden yeni projesi hayata geçti. Daimler Truck'ın Brezilya ve Almanya'daki fabrikaları ile beraber global olarak eş zamanlı gerçekleştirilen projede, sigorta montaj ve kalite kontrolü ilk defa bir arada yapılıyor.

Mercedes-Benz Türk, Robotik Sistem Projeleri ile Dijitalleşmeye Tam Gaz Devam Diyor!

Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği kamyon ve çekiciler ile müşterilerine üst düzey bir sürüş deneyimi sunan Mercedes-Benz Türk, Daimler Truck’ın Brezilya ve Almanya fabrikaları ile eş zamanlı gerçekleştirdiği projesini başarıyla hayata geçirdi. Şirketin kamyonların sigorta montaj sürecindeki kalite kontrolünü daha verimli hale getirmek ve zaman tasarrufu sağlamak amacıyla hayata geçirdiği yeni projesinde, kalite kontrol süreçleri otomatikleştiriliyor ve veri akışı dijital olarak yönetiliyor. 

Proje öncesinde araçların sigorta kutusuna sigortaların montajı operatör tarafından manuel olarak dizilmekteydi. Yeni kurulan Sigorta Dizilim Robotu ile manuel yapılan süreçler, robot sayesinde otomatik yapılarak sigortaların ve rölelerin doğru pozisyonlara yerleştirilmesi sağlanıyor. Kurulan dijital üretim, yönetim ve otomasyon sistemi, aynı zamanda montaj sürecinde direnç kuvvetlerini ölçerek, kalite kontrolünü verimli hale getiriyor ve kamera sistemleri ile renk & yükseklik ölçümleri yapılarak kalite kontrol gerçekleştiriliyor.

Proje ile robotize edilen montaj ve kontrol süreçleri daha ergonomik, dijital ve sürdürülebilir bir hale getiriliyor. Bu sayede hem zaman hem de kaynak tasarrufu sağlanarak operasyonel verimlilik artırılıyor. Sürdürülebilirliğe de katkı sağlayan yeni sistem ile her araç için özel olarak basılan kağıt çıktıları ortadan kaldırılarak, yıllık 25.000 sayfa kağıt tasarrufu elde ediliyor. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR