Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Yerel Yönetimler Salı 25 Haziran 2024 15:29

MERAM'DA EKOSİSTEME KATKI SAĞLAYACAK TAŞKIN KORUMA GÖLETİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ!

​Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Meram Köyceğiz Mahallesi'ndeki Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüsü içerisinde Taşkın Koruma Göleti Projesi'ni hayata geçiriyor.

Meram'da Ekosisteme Katkı Sağlayacak Taşkın Koruma Göleti Projesini Hayata Geçiriyoruz!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kampüs içinden geçen 3 dere üzerinde yapımına başladıkları gölet projesinin, bölgede oluşması muhtemel sel ve taşkın sorunlarını önlemeyi hedeflediğini belirtti. Başkan Altay, “Havzadan gelen sel sularının olası taşkınlara sebep olmasını engellemek amacıyla hazırladığımız proje, sel sularına karşı güvenliği artıracak ve bölgedeki çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak” dedi.

PROJENİN ÖZELLİKLERİ VE HEDEFLERİ

Proje kapsamında önümüzdeki on yıllar hesaplanarak modellemeler yapıldığını ve olası sel suyu miktarının hesaplandığını kaydeden Başkan Altay, “Elde edilen veriler ışığında, gölet ve bentin brüt depolama hacmi 34 bin 500 metreküp, faydalı depolama hacmi ise 28 bin metreküp olarak tasarlandı. Sediment miktarına göre belirlenen dip savak kotu 1.169 metre olup göletin hava payı hesaplarına göre 1 metre yüksekliğinde hava payı bırakıldı. Bu doğrultuda kret kotu 1.176 metre, su kotu ise 1.175 metre olarak belirlendi” dedi.

BÖLGEYE SAĞLAYACAĞI DİĞER KATKILAR

Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından derinlikli bir araştırma sonucunda hazırlanan ve 20 milyon TL’ye mal olacak taşkın koruma göletinin sadece sel ve taşkın riskini azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliğe de katkıda bulunacağını vurgulayarak, “Su yönetimi ve koruma stratejileri açısından önemli bir adım olan bu projemiz, Meram ilçesinde yaşayan hemşehrilerimizin ve Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencilerinin güvenliğini artırmanın yanı sıra, bölgedeki ekosistem üzerinde de olumlu bir etki oluşturacak” ifadelerine yer verdi.

KEÇİLİ KANALI’NDA DA ISLAH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından sanayi bölgelerinin taşkınlardan korunması için Lale Caddesi-Ankara Yolu-Aslım Caddesi arasında başlatılan Keçili Kanalı Islah Projesi çalışmaları da devam ediyor. 3.115 metre uzunluğundaki bir alanda gerçekleşen Keçili Kanalı Islah Projesi için ise 240 milyon lira harcanacak.
 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR