Dolar $
33.69
%0.14 0.05
Euro €
37.15
%0.43 0.16
Sterlin £
43.7
%0.66 0.29
Çeyrek Altın
4450.19
%2.23 95.69
SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Perşembe 15 Ağustos 2024 02:12

MEHMET DOĞAN'IN ARDINDAN

Rahmet kaynağına dualarla uğurladığımız değerli arkadaşımız Mehmed Doğan'ı anarken gözümde yıllar önce onu tanıdığım günler canlandı.. Hemen hepimiz Türkocağı gençleriydik...

Mehmet Doğan'ın ardından

Avni ÖZGÜREL

dogan-i

Rahmetli  Yılmaz Yalçıner’in çocuksu bir heyecanla harlamaya çabaladığı milliyetçi gençlik muhitinden söz ediyorum...  1960’lların ortasında milliyetçillik bayrağını taşıyan Yeni İstanbul Gazetesi’nin yazarı aynı zamanda milletvekili Osman Yüksel Serdengeçti ağabeyin Ankara Cebeci semtindeki evinde sohbet halkasında tanıdım D. Mehmed Doğan’ı.. Okuma, dinleme, öğrenme aşkıyla yanıp tutuşan bir delikanlıydı. Onun teşvikiyle Kemal Pilavoğlu Hocaefendi’nin İlahi Işık gazetesinin matbaa işlerni takibi bırakıp Osman Yüksel ağabeyin tavassutuyla Yeni İstanbul’un Ankara bürosuna girdim... Pek sık olmasa da kah Kültür Müdürü Adnan Ötüken hocanın İzmir Caddesi’ndeki ofisi yakınında,  Kocabeyoğlu pasajında, Türk-İş Binası alt katındaki sahaflarda rastlaştık..İstanbul’a taşınınca büsbütün uzaklaştık.. Muhsin Mete dostumuzun TRT’deki çalışması vesile oldu, uzaktan selam aldık verdik.. Yüzyüze görüşmek zorlaşsa da Doğan’ı Yalçıner’in Vakit’inde yansıyan diklenmeyen ama dik duran karakterini takip ettim.. Onun bu  duruş ve tavrını siyaset hangi çizgiyi işaret ederse etsin hayatının sonuna kadar koruduğundan da eminim.. 

Ayak ucuna çömelerek yaşadığı Mehmet Akif’in ahlakıyla ahlaklanmış kıymetli dostumuzu Allah’ın rahmetiyle kuşatmasını diliyorum... Amin.