Dolar $
32.52
%-0.08 -0.02
Euro €
34.8
%-0.1 -0.03
Sterlin £
40.48
%-0.21 -0.08
Çeyrek Altın
3951.61
%-0.57 -22.28
SON DAKİKA
İTHALAT VE İHRACAT Pazar 27 Haziran 2021 10:41

"MEDİKAL MALZEME İHRACATI YÜZDE 50 ARTTI"

Türk medikal sektörünün, bu yıl 46'ncısı Dubai'de düzenlenen Uluslararası Sağlık Fuarı-Arab Health 2021'de büyük ilgi gördüğü bildirildi.

"Medikal malzeme ihracatı yüzde 50 arttı"

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinden (İKMİB) yapılan açıklamaya göre, salgınla birlikte önemi daha çok anlaşılan medikal, ilaç ve tıbbi cihaz sektörlerine yönelik Orta Doğu'nun en büyük medikal fuarı olarak bilinen Arab Health 2021, 21-24 Haziran'da Dubai'de gerçekleştirildi.

Milli katılım organizasyonu ikinci kez İKMİB tarafından yapılan fuara Türkiye'den 76 firma katıldı. 28 firma milli katılım gösterirken, 48 Türk firması bireysel katılım sağladı. Fuarda Türk ürünleri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Fuarda, sarf malzemeleri, medikal malzeme ve cihazlar, OTC ürünleri ile dezenfektan, maske, kişisel koruyucu ekipmanlar gibi Kovid-19 sebebiyle önemi gittikçe artan ürünler de sergilendi.

Verilen bilgiye göre, fuara katılan Türkiye'nin Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Dubai Başkonsolosu Mustafa İlker Kılıç, ticaret ataşeleri ile TİM delegesi ve İKMİB İlaç Komitesi Başkanı Orhan Mutlu Topal, Türk firmalarını ziyaret etti.

"Önemli potansiyel iş birliklerinin de başlangıcı olacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, salgın ile mücadelede gereksinim duyulan ve önemi daha çok anlaşılan medikal malzeme ihracatının geçen yıl yüzde 50'ye yakın artışla 1,3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Medikal malzeme ihracatımız her geçen yıl artıyor. 2021 yılında da bu ürün grubumuzun ihracatının artacağını öngörüyoruz. İKMİB olarak geçen yıl pandemi öncesinde, ocak ayında fuara milli katılım organizasyonumuzu yapmıştık. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Medikal sektöründeki Türk firmalarımızın gücünü bir kez daha bu önemli fuarda göstermesi önemli potansiyel iş birliklerinin de başlangıcı olacaktır."


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR