Dolar $
33.01
%0.18 0.06
Euro €
35.69
%-0.31 -0.11
Sterlin £
42.38
%-0.09 -0.03
Çeyrek Altın
4154.24
%0.23 9.25
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | İŞ DÜNYASI Pazartesi 29 Temmuz 2024 12:51

MEDİAMARKT'IN GLOBAL MEDYA AJANSI PUBLİCİS GROUPE OLDU

Avrupa'nın ve Türkiye'nin lider elektronik perakendecisi MediaMarktSaturn Grup, global marka dönüşüm yolculuğunda büyük bir adım attı. MediaMarkt'ın Global Medya Ajansı Publicis Groupe oldu.

MediaMarkt'ın Global Medya Ajansı Publicis Groupe oldu

MediaMarkt, Türkiye dahil tüm faaliyet gösterdiği ülkelerde medya planlama ve satın alma faaliyetlerini tek çatı altında topluyor. Bu stratejik hamlede MediaMarkt'ın medya ajansı olarak Publicis Groupe ile anlaşmaya varıldı. 

 

Deneyim Elektroniği ile Marka Dönüşümü

Ekim 2022’den bu yana, MediaMarkt “deneyim elektroniği” alanında yeniden konumlanarak müşterilere sunduğu elektronik deneyim ve hizmetleri ön plana çıkaran bir pazarlama dönüşümüne imza attı. Bu dönüşümün bir parçası olarak geliştirilen ve "MediaMarkt’la Tam Zamanı!" (Let’s Go!) sloganıyla tanıtılan ilk global iletişim kampanyası, tüm ülkelerde eş zamanlı olarak hayata geçirildi. Bu kampanya, markanın deneyim elektroniği alanındaki lider duruşunu pekiştirdi.

 

Yeni Medya Ajansı ile Büyüyen Sinerji

Bu pazarlama dönüşümünün bir sonraki adımı olarak, MediaMarktSaturn Grup, medya planlama ve satın alma faaliyetlerini Publicis Groupe ile tek çatı altında birleştirerek büyük bir sinerji yaratmayı hedefliyor. MediaMarktSaturn Grubu’nun Pazarlama ve Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (CCMO) Michael Schuld, bu yeni adımla ilgili olarak, “Markamız, ‘Deneyim Elektroniği’ vizyonumuz çerçevesinde müşterilerimizin hayatını zenginleştirmek için var. Şimdi, medya alanında da bu vizyonu gerçekleştirmek ve mesajımızı en etkili şekilde müşterilerimize ulaştırmak adına bir sonraki adımı atıyoruz” dedi.

 

Veri Destekli ve Kişiselleştirilmiş İletişim

MediaMarktSaturn Grubu, Avrupa'da faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde yaklaşık 8 ay süren ve 4 önemli ajansın katıldığı büyük bir konkur süreci yürüttü. Bu süreç, grubun bugüne kadarki en büyük uluslararası konkuru olarak tarihe geçti. Yeni medya ajansıyla birlikte, MediaMarktSaturn konvansiyonel ve dijital medya stratejilerini optimize etmeyi, verimliliği artırmayı ve veri destekli kişiselleştirilmiş iletişimle en son teknolojik yetenekleri geliştirmeyi amaçlıyor. Publicis Groupe ile yapılan bu anlaşma, küresel etkin medya yönetimi ile yerel taktiksel uygulamaların dengeli bir birleşimini sağlayacak.

 

Verimli Bütçe Yönetimi ve Optimizasyon

MediaMarktSaturn Grubu, yeni veri tabanlı platformu sayesinde medya bütçesinin daha verimli kullanımını ve kampanya performanslarının sürekli optimize edilmesini sağlayacak. Bu, MediaMarktSaturn’un Türkiye dahil 11 ülkede daha güçlü bir iletişim ve medya stratejisi oluşturmasına olanak tanıyacak. Yeni medya planlama ve satın alma ajansı, Ekim 2024 itibarıyla faaliyete geçecek ve toplamda üç haneli milyon Euro tutarında bir medya bütçesini yönetecek. Bu büyük adım, MediaMarkt'ın marka bilinirliğini ve müşteri memnuniyetini artırma yolunda önemli bir kilometre taşı olacak.

 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR