Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Eğitim Cuma 28 Haziran 2024 21:10

MEB'DEN BAKAN TEKİN İLE İLGİLİ İDDİAYA YANIT

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir televizyon kanalında Bakan Yusuf Tekin'in 'Telefon yazışmasında il müdüründen öğrenci için torpil istediği'ne ilişkin yayınlanan haberin asılsız olduğunu açıkladı.

MEB'den Bakan Tekin ile ilgili iddiaya yanıt

Bakanlıktan yapılan açıklamada dün bir televizyon kanalında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in AK Parti Grup Toplantısı’nda “Milli Eğitim Bakanı, il milli eğitim müdürüne yetenek sınavına girecek bir öğrencinin belgesini gönderdi, ‘Yardımcı olabilir misin?’ diye sordu.” iddiasıyla Bakan Tekin’in ‘telefon yazışmasında il müdüründen öğrenci için torpil istediği’ne ilişkin yayınlanan haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Söz konusu haberde iddia edildiği gibi Bakan Tekin’in böyle bir yazışmasının kesinlikle olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlgili yayın kuruluşuna bu durum iletilmiş, hukuki süreçlerin yürütüleceği bilgileri paylaşılmış ve bunun üzerine bahsi geçen haberin yayından kaldırıldığı bilgisi Bakanlığımızla paylaşılmıştır. Basın meslek ilkelerine aykırı bu haber dolayısıyla adı geçen medya kuruluşunu ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanına yönelik bu iftiradan dolayı Türk milletinden özür dilemeye davet ediyoruz. Ancak bu yalan haberin sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralardaki yayılımı devam etmiştir.”

Açıklamada “Şu bilinmelidir ki hemen her platformda Bakanlığımıza dönük karalama ve iftira kampanyası yürüterek kamuoyunun güvenini sarsmaya yönelik tutum sergileyen ve Sayın Bakanımıza sistematik itibar suikastı maksadıyla haber yapanlar ve bu yalan haberi yayımlayanlar hakkında Bakanlığımızca yasal işlem başlatılacaktır.” denildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR