SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 05 Eylül 2024 02:53

MAZOT VE HARÇ ÜCRETLERİNE TEPKİ

Karkamışlı TIR şoförleri, Suriye'nin Carablus ilçesine yaptıkları taşımacılık sırasında yaşadıkları çeşitli sorunlara tepki olarak kontak kapatma eylemi düzenledi. Eylemin temel sebepleri arasında zorunlu mazot alımı ve yüksek harç ücretleri yer alıyor

Mazot ve harç ücretlerine tepki

Gevence kaptanları sorumlusu Fatih Kılıçparlar, tarafından yapılan açıklamada “Suriye'nin Carablus ilçesine çalışan Karkamışlı TIR şoförlerine 400 litre zorunlu mazot veriliyor. Suriye'de verilen bu miktardaki mazotu almazsak bize ceza uygulanıyor. Kendi ülkemizin gümrüğünde ise bu miktar 250 litre, bu miktarın üzerinde çıktığımız için ise bizlere 2 bin 500 TL ceza uygulanıyor, biz bu haksız uygulamayı kabul etmiyoruz” denildi.

Kılıçparlar, “Ayrıca sahadan giriş ve çıkış 200+500 olmak üzere toplam da 700 TL harç alınıyor. Biz diğer Suriye sınır kapılarında uygulanan sistemin uygulanmasını istiyoruz. Gerekirse Cilvegözü gibi tampon bölgede yükümüzü boşaltarak çıkmak istiyoruz. Bu konuda ise Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Bu sorunlar nedeniyle bugün sesimizi yükselterek kontak kapattık” ifadelerini kullandı.