Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | SAĞLIK Cuma 26 Temmuz 2024 09:13

MAYA VAKFI RUH SAĞLIĞI UZMANLARINA YÖNELİK KUKLA DESTEKLİ OYUN TERAPİSİ ATÖLYESİ DÜZENLİYOR

Odağına travmatik deneyimlere maruz kalmış ve ruh sağlığı hizmetlerine erişimi kısıtlı çocukları alan Maya Vakfı, meslektaşlarına yönelik Kukla Destekli Oyun Terapisi Atölyesi'ni hayata geçiriyor. 15-17 Ağustos tarihleri arasında Deneyimli Oyun Terapisti Cheryl Hulburd'un katkısı ile gerçekleşecek atölyede, katılımcılara oyun terapisi ve dışavurumcu sanat yöntemlerini merkeze alan kukla destekli terapi atölyesi verilecek. Maya Vakfı, İstanbul Balat Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde düzenleyeceği 3 günlük programda, erken çocukluk dönemine uygun psikososyal destek tekniklerini paylaşacak.

Maya Vakfı ruh sağlığı uzmanlarına yönelik kukla destekli oyun terapisi atölyesi düzenliyor

Odağına travmatik deneyimlere maruz kalmış ve ruh sağlığı hizmetlerine erişimi kısıtlı çocukları alan Maya Vakfı, ruh sağlığı uzmanlarına yönelik Kukla Destekli Oyun Terapisi Atölyesi’ni hayata geçiriyor. Association For Play Therapy tarafından akredite edilen atölye, deneyimli Oyun Terapisti Cheryl Hulburd’un katkısı ile gerçekleşecek. 15-17 Ağustos tarihleri arasında üç gün sürecek programda katılımcılara, erken çocukluk dönemini kapsayan 3-7 yaş grubu ile etkileşimi güçlendirecek terapötik yöntemler aktarılacak. İstanbul Balat Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek atölyenin ardından katılımcılar 6 saatlik bir süpervizyon eğitimiyle desteklenerek yeterliliklerini hem klinik vakalarda hem de afet sahalarında uygulama imkanı bulacak. 

Kukla Terapisi, Güvenli Bir İyileşme Ortamı Sağlıyor

Sanatsal aktiviteler, bireylerin rahatlama sağlamalarına ve travmanın etkilerini hafifletmelerine yardımcı oluyor. Özellikle erken çocukluk dönemini kapsayan yaş grubu, travmatik deneyimlerini dışa vurma noktasında somut bir unsura ihtiyaç duyuyor. Bu noktada oyun terapisi, kişilerin sorunlarını ifade etmelerine ve çözüm bulmalarına yardımcı olan bir terapi yöntemi olarak öne çıkıyor. Oyun terapisi, çocukların oyun aracılığıyla travmatik deneyimlerini açığa çıkarmalarına yardımcı olarak duygusal iyileşme sürecinde önemli bir rol oynuyor. Erken çocukluk döneminde kullanılan en etkili yöntemlerden biri de kukla destekli oyun terapisi. Oyun terapisi ve dışavurumcu sanat terapisinin kesişim noktasında yer alan bu yöntem, özellikle 3-7 yaş grubundaki çocukların ruh sağlığının güvenli bir ortamda iyileşmesine olanak tanıyor. Kuklalar, çocukların travmatik olayları yeniden canlandırmalarına ve bu olaylarla ilgili duygusal süreçleri işlemelerine yardımcı oluyor. Bireylerin duygularını simgeleyerek onları somutlaştıran kuklalar, çocukların iç dünyasını yansıtmalarına imkan tanıyor. Maya Vakfı, Kukla Destekli Oyun Terapisi Atölyesi’yle travma sonrası iyileşme sürecine katkıda bulunarak, daha sağlıklı ve dayanıklı bir topluluk yapısının oluşmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

“Kukla Destekli Oyun Terapisi Atölyesi’nde Amacımız Sektördeki Bilgili Meslektaşları Artırmak”

Kukla destekli terapinin travmayı dönüştürmede etkili bir yol olduğunun altını çizenMaya Vakfı Kıdemli Klinik Koordinasyon Sorumlusu ve Klinik Psikolog Melisa Varol, “Maya Vakfı olarak afet sahasında ve MHPSS alanındaki yenilikleri önemsiyor ve entegratif çalışmanın etkisine inanıyoruz. Bu sebeple yararlanıcılarımıza bilişsel, duygusal ve davranışsal yöntemleri kapsayan sanat temelli grup oturumları ile hizmet veriyoruz. Bunun yanında kapasite geliştirmenin ve bilgi birikimimizi meslektaşlarımıza aktarmanın öneminin de çok farkındayız. Bu sebeple 2024 Temmuz ayı itibariyle Maya Vakfı Öğrenme Merkezi’ni kurduk. Bu doğrultudaki hedefimiz alana çok daha bilgili ve etik meslektaşlar kazandırmak. Buradan yola çıkarak ilk öğrenim atölyemizi 15-17 Ağustos’ta Deneyimli Oyun Terapisti Cheryl Hulburd’un katkısı ile İstanbul Balat Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştiriyoruz. 3 günlük Kukla Destekli Oyun terapisi Atölyesi’nin ardından katılımcılarımızın 3-7 yaş aralığındaki çocuklarla çalışabilmesi ve edindikleri bilgileri afet sahasında entegre etmelerini sağlayacak süpervizyonla da destekliyoruz. Bu atölye aracılığıyla ilgili tüm meslektaşlarımızın alet çantalarını doldurabileceklerini ve yararlanıcılarını besleyecek yeni donanımlar edinmelerini amaçlıyoruz.” ifadelerini kullanıyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR