SON DAKİKA
GÜNCEL Cumartesi 14 Eylül 2024 13:24

MAVİ YEŞİL ÖN KULUÇKA PROGRAMI

Sürdürülebilirliği her anlamda yaşatmak isteyen bir teknokent olarak Mavi-Yeşil Ön Kuluçka Programı'nı hayata geçiren Entertech İstanbul Teknokent, dünya dostu girişimleri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Entertech İstanbul Teknokent, Mavi Yeşil Ön Kuluçka Programı'nın büyük finali Demo Day' de geleceği şekillendiren girişimcileri ve çevreye duyarlı projeleri bir araya getirdi.

Mavi Yeşil ön kuluçka programı

İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa olarak iki araştırma üniversitesinin paydaş olduğu tek Teknokent olma özelliği taşıyan Entertech İstanbul Teknokent’in yenilikçi iş fikirleri ile girişimcilik ekosistemini deneyimlediği zengin içerikli girişimcilik programı Mavi-Yeşil Ön Kuluçka Programı’nın Demo Day’i gerçekleştirildi. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine odaklanmış ve ekosisteme katkıda bulunan henüz şirketleşmemiş 8 girişimcinin inovatif iş fikirlerinin dinlenildiği Demo Day’de yatırımcılardan oluşan jüri üyeleri de hazır bulundu.

Akıllı tarım uygulamaları, deniz ve su teknolojileri, karbon emisyon çözümleri, sıfır atık temalarına uygun yenilikçi ve fark yaratan fikirlerin yer aldığı Demo Day’de aynı zamanda “Mavi Yeşil Gelecek” mottosu altında deniz atıklarından biyopolimer üreten girişimciden ileri dönüşüm odaklı ve moda alanında iş fikri üreten girişimciye kadar A’dan Z’ye güçlü fikirler de dinlenildi. Sürdürülebilirliği esas alan girişimciler ürettikleri iş fikirlerinde Birleşmiş Milletler Kalkınma hedeflerine yönelik çözümler ürettiler. Girişimcilerin çözümcül yaklaşımı, doğaya dost olmaları iş fikirlerinin sürdürülebilir modellerle yürütülmesine olumlu katkılar sağladı. 

Sürdürülebilirliğin günümüzde oldukça öne çıkan konulardan biri olduğunu söyleyen Entertech Genel Müdürü Dr. Muhammed Kasapoğlu, “Entertech İstanbul Teknokent olarak kurumsal sürdürülebilirliği oldukça önemsiyoruz. Bünyemizde yer alan firmalarla olan ilişkilerimizde ve yürüttüğümüz girişimcilik programlarında devamlılığı önemsiyoruz. Girişimcilerin Entertech İstanbul Teknokent’e dahil olduğu andan itibaren sunduğumuz programlar arasında bir hikaye oluşturmayı seviyor ve adım adım gelişim ve değişime öncülük etmeyi temel sürdürülebilirlik ilkesi olarak benimsiyoruz. Sürdürülebilirliği her anlamda yaşatmak isteyen bir Teknokent olarak öncülük etmek adına Mavi-Yeşil ön kuluçka programını hayata geçirdik ve sürdürülebilir bir Dünya için girişimcilerimizle toprağa tohumlar attık. Sürdürülebilirlik alanında yer alan devlet desteklerine ve yurt dışı programlarına ise girişimcilerimizi aktif olarak yönlendirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.