SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 20 Ekim 2022 02:36

MAVİ EKONOMİNİN LİDERLİĞİNİ HEDEFLİYOR

Türk turizminin en önemli destinasyonlarının başında gelen Bodrum, dünya ve Akdeniz turizmine yön veren pek çok ismi Bodrum Turizm Forumu'nda ağırladı.

Mavi ekonominin liderliğini hedefliyor

Bodrum Belediyesi, Bodrum Tanıtma Vakfı, Akdeniz Turizm Vakfı ve 34. Amerikan Hastanesi The Bodrum Cup iş birliğiyle Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum’da düzenlenen forumda, “Mavi Ekonomi Hakkında Yeniden Düşünmek” başlığıyla paneller ve Think-Tank toplantıları gerçekleştirildi. 

Başkan Aras: “Hedefimiz, mavi ekonomi ve sürdürülebilir turizm”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu forumla Akdeniz ve Türkiye turizmini geleceğe taşıyacak sürdürülebilir projelerin gündeme getirilmesine fırsat sunduklarına dikkat çekerek, “Bodrum olarak mavi ekonominin ve sürdürülebilir turizmin liderliğini hedefliyoruz” dedi. 

Foruma ev sahipliği yapan Bodrum Aras, ortak geleceğimiz için bir fırsat bölgesi oluşturulması gerektiğine vurgu yaparak, “Turizm sektörünün dünyada dayanıklığının artırılması ve sürdürülebilir hale dönüşmesi için çaba göstermemiz gerekiyor. Bodrum olarak kültürel değerlerimizle ve doğamızla büyük bir potansiyele sahibiz. Sadece deniz ve kum değil, eko turizm, kırsal turizm, kültürel turizm gibi pek çok imkân sunabiliyoruz. Artan iklim krizi ve çevreyle ilgili diğer sorunlar, turistlerin gittikçe seyahat tercihlerini daha çok etkilemeye başladı. Biz de turizm stratejilerimizi Mavi Ekonomi gerçeklerine uygun biçimde geliştirmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte sürdürülebilir turizm, yerel ekonominin çeşitlenmesi, yerel kalkınmanın ele alınması ve gelecek açısından hem fakirliğin hem göçün azaltılması için önem arz ediyor. Turizm önemli bir yumuşak güç; sosyal, kültürel kalkınmaya çok ciddi katkılar sağlayan; barışa ve demokrasiye katkı yapan bir sektör.” diye konuştu. 

Akdeniz havzası olarak ortak bir kaderi paylaştıklarını ifade eden Başkan Aras, “Pandemi, iklim krizi, biyoçeşitliliğin korunabilmesi, yenilenebilir enerji kaynakları ve her türlü çevre sorunuyla mücadele gibi ortak konular bizlerin arasında güçlü ve çok çeşitlilik içeren çok kademeli iş birliklerini gerektiriyor. Bütün bu çalkantıların ve zorlukların ötesinde bizlerin aynı zamanda ortak geleceğimiz için bir fırsatlar bölgesi yaratmamız gerekiyor. Bu çerçevede Bodrum Turizm Forumu, turizm sektörünün dünyada dayanıklılığının artırılabilmesi yönünden önemli katkılarda bulunacaktır.” dedi.  

Bugünden çıkarımın önemli olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Aras, beraber olmanın değerini vurgulayarak, “Bu toplantıdan sonra somut bazı projeleri bugünden çekip alacağız ve 14 Ekim 2023’te bazılarını da hayata geçirmiş olacağız. Bir dahaki toplantıda hep birlikte sonuçlarını görmüş olacağız. Bodrum için çizdiğiniz her şeyin farkındayım. Hepsini dinledim. Bodrum için ne düşünüyorsam tüm dünya için de aynı şeyi düşünüyorum. Hep birlikte gelecek için bir adım daha buradan atmış olacağız.” açıklamasını yaptı.

Bodrum Turizm Forumu’nda ulusal ve uluslararası konuşmacıların katılımıyla “Mavi Ekonominin Gücü”, “Akdeniz ve Sürdürülebilir Ekonomik Büyüme”, “Yaklaşan Düzenlemeler, Yönergeler ve Akdeniz’de AB ve AB Dışı Ülkeler Üzerindeki Potansiyel Etkileri”, “Yetenek ve Hizmet Mükemmelliği Kültürü”, “Bilim ve İnovasyon Güçlerini Birleştirirse”, “Mavi Ekonomi, Başarısızlıklar, Zorlukları Fırsata Dönüştürmek- İyi Bir Uygulama Örneği Olarak Bodrum” konulu paneller gerçekleştirildi.    Ayrıca toplantılarda iklim değişikliği, sürdürülebilir yatırımlar, uluslararası diyaloglar, ulusal ve uluslararası yasal düzenlemeler, eğitim, konaklama, gastronomi, kültürel miraslar, tanıtım fırsatları ve enerji gibi başlıklar üzerinden fikir alışverişleri gerçekleştirildi. 



ABONE OL