Dolar $
34.05
%0.1 0.03
Euro €
38.03
%-0.05 -0.02
Sterlin £
45.11
%-0.11 -0.05
Çeyrek Altın
4517.38
%-0.44 -19.59
SON DAKİKA
iş bankası web
iş bankası mobil
Kültür - Sanat - Magazin Çarşamba 28 Ağustos 2024 02:35

"MAVİ ÇİLEĞİN SIRRI" OKURLARIYLA BÜYÜKADA'DA BULUŞACAK

Şirketleri zirveye taşıyan iş insanı Doret Habib, 28 Ağustos Çarşamba günü Büyükada'da yer alan Adalar Kültür Derneği'nde "Potansiyelini Değere Dönüştür" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. Yazar, söyleşinin ardından ses getiren ilk kitabı "Mavi Çileğin Sırrı"nı da Büyükadalılar için imzalayacak.

Şirketleri zirveye taşıyan, başarılarıyla Birleşmiş Milletler tarafından iki kere onurlandırılan, altın adam Şirketleri zirveye taşıyan iş insanı Doret Habib, Büyükadalılarla buluşuyor. Habib’in “Potansiyelini Değere Dönüştür” başlıklı söyleşisi 28 Ağustos Çarşamba günü saat 18:00’de Büyükada’da yer alan Adalar Kültür Derneği bahçesinde gerçekleşecek. Geçtiğimiz günlerde Burgazada’da gerçekleşen okur buluşmasında yoğun ilgi gören yazar Doret Habib, söyleşinin ardından ses getiren ilk kitabı “Mavi Çileğin Sırrı”nı da Büyükadalılar için imzalayacak.

Kendisini şirketlere, kişilere itibar ve para kazandırırken, meraklı, gelişmeye ve fikirlerini paylaşmaya tutkun bir girişimci iş insanı olarak tanımlayan Doret Habib, önemli olanın para değil değer olduğunun altını çiziyor. Varlığımızı çoğaltıp ve değerimizi ortaya koyarken başarılı sonuçlara ulaşabilmemiz için doğru yöntemlerle ilerlememiz gerektiğini belirten Habib, “İtibar yönetimi, sadece işini doğru yapmakla her zaman mümkün olmayabilir; kendimizi bir çalışan olarak değil, bir ürün itibarı yaratıyor gibi görüp, kendimizle ilgili algıları yönetmekten de geçer. Başarı için doğru ad, doğru kavram, doğru düşünce ve doğru karar süreçleri bir bütün olarak ele alınmalıdır. İşini ciddiye alan, yaptığı işin bir fayda ve değer üreterek anlamlı hale getirilmesini isteyenler; işinin gereklerini tanımlamalı, güçlü ve zayıf yanlarını fark etmeli, çevresine karşı farkındalığı açık olmalı, yenilikçi olmalı, fark yaratmalı ve bilincini yükseltmelidir. Sizin de kendi çabanızla iyi yanlarınızı analiz ederek geliştirmeniz, kötü yanlarınızla yüzleşerek onları tasfiye etmeniz gerekir. Kendi marka değerinizi oluştururken özgün ve ayırt edici olmalı, ikna psikolojisi ve tekniklerini kullanarak yaratıcı bir iletişim dili oluşturmalısınız. Böylece varlığınızı onurlu bir şekilde değerlendirebilirsiniz" diyor.

Okuyuculara değer katan yöntemler ve uyarılar kitabı

Yazar Doret Habib, Mavi Çileğin Sırrı kitabında iş yaşamının dikensiz bir gül bahçesi olmadığını, kişisel markalaşmanın doğru bir yol haritasıyla geniş bir açıdan ele alınması gereken bir yolculuk olduğunu ifade ediyor. Doret Habib’in bu yolculukta en çok üzerinde durduğu konular; ihtiyaçları doğru belirlemek, önyargılardan uzaklaşarak ezberleri bozmak, dikkat çekici bir hikaye yaratmak, güven oluşturmak, doğru analizler yapmak, geleceğe yönelik öneriler geliştirmek, üretken tekrarlarla değer üretimini pekiştirmek gibi içerikleri barındırıyor. Kitabında insan ve iş dünyasının eğilimlerin dayattığı fırsatlar ve tehlikeler karşısında sayısal, görsel ve kavramsal veri bileşenlerini kullanmanın araçlarını sunan Habib, çağımızda değer yaratma ve kazanma hedefinde iletişim ve etkileşimin çok önemli bir güç olduğunun altını çiziyor.

Okuyucuların içlerindeki potansiyeli değere dönüştürmeleri yolunda bir yöntemler ve uyarılar kitabı olan Mavi Çileğin Sırrı, çağımızın en büyük gücü olan iletişim ve etkileşim yeteneğini geliştirmek isteyenlere, işinde sürekli gelişme ihtiyacına doğru ve sürekli yanıtlar vermeyi amaçlayanlara, kriz koşullarıyla baş ederek yeni normal koşullarda gelişen tehditlerin tutsağı olmak istemeyenlere vizyoner bir yaklaşımla eşlik ediyor. Doret Habib’in, kendi değerini bulmak, hak ettiği yere ulaşmak isteyen herkes için interaktif bir rehber niteliği taşıyan “Mavi Çileğin Sırrı” kitabı, eğitmenler ve yönetim danışmanları için de danışmanlık yaparken başvurdukları bir başucu rehberi olma özelliği taşıyor.