SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Cuma 13 Eylül 2024 17:00

MATRİKS'TEN PROJESİ OLANLARA "BİRLİKTE BÜYÜYELİM" ÇAĞRISI

Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Tutar, sektördeki yatırımcılar için fark yaratacak alanlara dokunmayı, sürdürülebilir projeleri desteklemeyi ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek değerli projeleri öne çıkarmayı amaçladıklarını bildirdi.

Matriks'ten projesi olanlara "birlikte büyüyelim" çağrısı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Matriks, para ve sermaye piyasalarına yönelik fikri ya da projesi olan herkesi Matriks Ekosistemini Genişletiyor Partner Programı'nın 2. yılında Matriks'in 21 yıllık deneyiminin parçası olmaya davet etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Matriks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Tutar, programın ilk yılında öngörülerinin ötesinde ilgi gördüklerini, geçen seneden bu yana 100'e yakın ekiple birebir görüşme yaptıklarını, Base Interactive ve Cronexis'in kuruluşlarına katıldıklarını ve ArfCapital ile ortaklık kurduklarını aktardı.

Tutar, bu girişimlerin farklı alanlardaki yetkinliklerinin gelecekte daha çok konuşulacağını belirterek, "Program sürekli açık bir yapıya dönüşürken, yatırım potansiyeli taşıyan projelerle temasları devam etti. Geçen dönemden yatırımla sonuçlanan başarılı hikayelerimizin yanında hala temas içinde olduğumuz, izleme sürecinde girişimler de var. Ayrıca, çağrımız hala geçerli ve kapımız birlikte değer üretebileceğimize inanan herkese açık. Gelin birlikte büyüyelim." ifadelerini kullandı.

- "Sektörün ihtiyacına cevap verecek projeleri öne çıkarmayı amaçlıyoruz"

Matriks ekosistemini geliştirerek ve genişleterek sadece bugünü değil, daha fazlasını hedeflediklerini belirten Tutar, "Sektördeki yatırımcılar için fark yaratacak alanlara dokunmayı, sürdürülebilir projeleri desteklemeyi ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek değerli projeleri öne çıkarmayı amaçlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çağın, birbirini tamamlayan parçaların birlikte çok daha büyük bütünler oluşturduğu bir dönem olduğunu aktaran Tutar, şunları kaydetti:

"Finansal teknolojiler derin bir uzmanlık gerektiren bir alan haline geldi. Bu pencerenden baktığınızda hem girişimlerin hem de bu girişimlerin birlikte çalışarak üretmesi çok daha değerli. Bu yıl da sektörel iş birlikleri, ekosistem üyesi şirketlerin ürünleri ve büyümeleri ile ekosistemimize yeni üyeler kazanmak konusundaki çabalarımızı arttırarak birlikte daha fazlasını başarmak istiyoruz."

Açıklamada, geçen yıl programa katılanlardan Base Interactive Üst Yöneticisi (CEO) Başar Demiralp, Arf Capital Kurucu Ortağı Faruk Özbaş, Cronexis Teknoloji AŞ Genel Müdürü Nihat Erim İnceoğlu ve Base Interactive CTO'su Selçuk Oğuz'un görüşlerine de yer verildi.

Matriks Ekosistemini Genişletiyor Partner Programı'na "finansal teknolojiler, para ve sermaye piyasaları" konusunda bir fikri veya projesi olan herhangi bir start-up girişimi, aktif faaliyet gösteren şirket, bir ekip veya tek bir kişi, fark etmeksizin herkes başvurabiliyor.

Katılımcılar, trading uygulamalarından kripto para ve blockchain uygulamalarına, finansal okuryazarlık projelerinden finansal oyunlaştırma projelerine, yapay zekadan analiz uygulamalarına kadar çok geniş bir yelpazede, herhangi bir sınırlama olmadan, diledikleri alanda ve diledikleri teknolojiyi kullanarak proje üretebiliyor.