Dolar $
32.94
%0.04 0.01
Euro €
35.4
%0.05 0.01
Sterlin £
41.84
%0.06 0.02
Çeyrek Altın
4029.06
%-0.39 -15.72
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | İŞ DÜNYASI Pazar 16 Haziran 2024 13:43

MASTERCARD 'KADIN LİDERLER ÖDÜLLERİ'NDE SOSYAL ETKİ LİDERİ ÖDÜLÜ'NÜ İPEK KIRAÇ ALDI

Mastercard tarafından düzenlenen, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde kadınların yönettiği ve liderlik ettiği işletmelere verilen ödüller sahiplerini buldu. Türkiye'den "Suna'nın Kızları" projesi ve kurucusu İpek Kıraç, "Sosyal Etki Lideri" kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Mastercard 'Kadın Liderler Ödülleri'nde Sosyal Etki Lideri Ödülü'nü İpek Kıraç aldı

 

Ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren öncü global teknoloji şirketi Mastercard, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EEMEA) bölgelerinde kadınların sahip olduğu ve liderlik ettiği işletmelerin dikkate değer başarılarını vurgulayan “Mastercard Kadın KOBİ Liderleri Ödülleri”nin üçüncüsünü gerçekleştirdi. Merkezi veya ofisi Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EEMEA) bölgelerinde bulunan ya da bu pazarlara hizmet sunan, kadınların sahip olduğu ve işlettiği KOBİ'ler ödüllendirildi. Ödül töreni, iki yıl süren sanal etkinliklerin ardından ilk kez Bluewaters Forum by Banyan Tree Dubai'de fiziksel olarak gerçekleşti. Kazananlar arasında Türkiye, BAE, Mısır, Litvanya, Namibya, Güney Afrika, Tanzanya ve Ukrayna'dan kadın girişimciler yer aldı. 

Türkiye’den Suna'nın Kızları’na Sosyal Etki Lideri Ödülü

Kız çocukları başta olmak üzere tüm çocukların hayallerini gerçekleştirebilmeleri için her yerde ve her koşulda, çocuklara yönelik destekleyici ve güvenli alanlar yaratmak için kolektif etki yaklaşımıyla çalışan Suna'nın Kızları ve kurucusu İpek Kıraç, Sosyal Etki Lideri kategorisinde ödülün sahibi oldu.

 

Başta kız çocuklar olmak üzere gelişimlerini destekleyebilecek hizmetlerden yoksun büyüyen 0-18 yaş arası çocukların ihtiyaçlarına odaklanan Suna’nın Kızları, çocukların duygusal ve bedensel olarak iyi halde olmaları, öğrenmeye kesintisiz devam edebilmeleri, eğlenmeye ve dinlenmeye vakit ayırabilmeleri, baskı altında kalmadan yaşayabilmeleri ve kendileriyle ilgili kararları verebilmeleri için çalışıyor.

 

Mastercard Kadın KOBİ Liderleri Ödülleri

 

Mastercard'ın bölgedeki kadın iş liderleri arasındaki bağlantıları ve işbirliğini geliştirme taahhüdünü vurgulamak üzere 6 Haziran 2024 tarihinde Dubai'de düzenlenen özel bir etkinlikte kazananlar açıklandı. Ödüllerde yaratıcı liderlikten sosyal etkiye ve yaşam boyu başarı ödülüne kadar 15 kategori yer aldı. 2022 yılında kadın girişimcileri ve iş liderlerini desteklemek amacıyla başlatılan ödül programı, bölgedeki gelecek nesil iş liderlerinin yolunu açan kadınları onurlandırmak ve yükseltmek için bir platform görevi görüyor. Önceki etkinliklerin başarısı üzerine inşa edilen bu yılki etkinlik, daha fazla kadın lidere ulaşmayı hedefliyor. Mastercard'ın 2025 yılına kadar 25 milyon kadın girişimciyi dijital ekonomiye bağlama yönündeki küresel girişimiyle uyumlu olan ödül programı, şirketin daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir dünya inşa etme yönündeki kararlılığının altını çiziyor.

 

Mastercard Kadın KOBİ Liderleri Ödülleri 2024'ün kazananları:

 

1.           Yaratıcı Lider: Fay Wong, Direktör ve Ortak, BID (BAE)

2.           Yiyecek ve İçecek Lideri: Laura Kaziukoniene, Kurucu ve CEO, Super Garden (Litvanya)

3.           Vizyoner: Hanane Benkhalouk, Kurucu, Tawazoun (BAE)

4.           Yarının Lideri: Reem AlMusabbah, Unipreneur Inc kurucu ortağı ve Women in AI UAE Technology (BAE) Topluluk Katılımı ve Üyelik Başkanı

5.           Sağlık Bekçisi: Chelsea Hornby, Kurucu, Elle International (Güney Afrika)

6.           Yenilikçi: Farah Zafar, Kurucu Ortak ve CEO, Lyvely (BAE)

7.           Perakendeci: Pamela Lilburne Opie, Kurucu ve CEO, Linen Obsession Textile Trading (BAE)

8.           Eğitimci: Jessy Radwan, Kurucu ve CEO, Carerha (Mısır)

9.           Profesyonel Hizmetler Lideri: Yuliia Fedosiuk, CEO, UAPAY (Ukrayna)

10.        Moda ve Güzellik Lideri: Leda Di Marti, CEO, Maelle Group (BAE)

11.        Medya Lideri: Jacqueline Lawrence, Highlands FM Radyosu (Tanzanya)

12.        Sosyal Etki Lideri: İpek Kıraç, Suna'nın Kızları (Türkiye)

13.        Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Dr. Smita Francis, Namibya Mühendislikte Kadın Derneği Kurucusu ve Başkanı (Namibya)

14.        Yılın Ev Temelli İşletmesi: Alicia English, İcra Direktörü, The Olive Exchange (Güney Afrika)

15.        Yılın Anne Girişimcisi: Farah Ahmed Farag, Kurucu ve CEO, The baby garage (Mısır)        

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR