Dolar $
33.92
%0.17 0.05
Euro €
37.87
%0.15 0.05
Sterlin £
44.42
%0.02 0.01
Çeyrek Altın
4458.12
%-1.31 -58.36
SON DAKİKA
SAĞLIK Perşembe 22 Ağustos 2024 17:17

MASTERCARD İLE MEDİKAL TURİZM DERNEĞİ'NDEN SAĞLIK ALANINDA İŞBİRLİĞİ

Mastercard ve Medikal Turizm Derneği (MTA), global sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak ve hastalar ile sağlık hizmeti sağlayıcıları için deneyimleri modernize etmek amacıyla işbirliğine gitti.

Mastercard ile Medikal Turizm Derneği'nden sağlık alanında işbirliği

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mastercard ve MTA, hastalar ve sağlık hizmeti sağlayıcıları için sağlık alanındaki tedavi ve ödeme deneyimlerini iyileştirmek ve hızlandırmak hedefiyle işbirliği başlattı. Bu kapsamda MTA, tedavi süreçlerini düzenlemenin yanı sıra Mastercard'ın teknolojisini kullanarak sağlık hizmeti sağlayıcılarına yönelik hızlı ve güvenli ödeme imkanları sunacak.

MTA tarafından yapılan araştırmaya göre, dünya genelindeki hastaların yarısından fazlası, uluslararası ödemeler konusunda gizli maliyetler, döviz kuru karmaşıklıkları ve artan dolandırıcılık riski nedeniyle endişe duyuyor. Bu durumdan yola çıkarak ödeme sürecinin iyileştirilmesi hedefiyle Mastercard ile bir araya gelen MTA, sağlık ödemelerini daha kolay güvenli ve basit hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, her alanda ödeme süreçlerini daha güvenli ve kolay hale getirmek için sürekli olarak yeni işbirlikleri yaptıklarını, inovatif ürün ve hizmetler geliştirdiklerini belirtti.

Gürdal, "Hayata geçirdiğimiz bu son işbirliği ile hastalar, tedavilerini kolayca ve gönül rahatlığıyla ödeyebilecek, arka planda tüm süreçler Mastercard'ın kart teknolojisini kullanan MTA tarafından üstlenilecek." ifadelerini kullandı.

MTA'nın yeni sağlık turizmi platformu, "Better by MTA de Mastercard" partnerliğinde geliştiriliyor. Bu platform, seyahat planlamasından, medikal işlem ödemesine kadar sağlık turizminin her adımını MTA ve Mastercard güvencesiyle gerçekleşmesini mümkün kılıyor. Better by MTA, seyahat seçeneklerini basitleştirmeyi, ödeme sürecini hızlandırmayı ve bakım seçeneklerinin karşılaştırmasını kolaylaştırmayı hedefliyor.

- "Sınır ötesi kaliteli sağlık hizmetlerini güvenli ve erişilebilir kılındı"

MTA Kurucu Ortağı ve Başkanı Jonathan Edelheit, neredeyse 20 yıldır, dünya çapında güvenilir ve akredite sağlayıcılardan oluşan geniş bir ağla hastaları uygun fiyatlı, şeffaf ve yüksek kaliteli sağlık hizmetleri ile buluşturarak sektörde kritik bir rol oynadıklarını belirterek, "Mastercard ödeme yetenekleri ve hizmetleriyle entegre tek bir arayüz geliştirmek, sınır ötesi kaliteli sağlık hizmetlerini güvenli ve erişilebilir kılmak için attığımız önemli bir adım oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Memorial Hastaneler Grubu Avrupa/ABD Grubu Direktörü Johan W. F. de Letter ise sağlık turizminin, Türkiye'nin en hızlı büyüyen endüstrilerinden birisi olduğunu vurgulayarak, "(Bu sektör) yılda yüzde 22,6 büyüme göstermekte. Yurt dışından hizmetlerimizi talep eden daha fazla hasta olmasıyla, bu ödemeler için Mastercard sanal kartlarını alan ilk hastanelerden biri olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Nakit ödemelerden dijital ödemelere geçiş, finans ekiplerimiz için verimliliği artıracak ve ödeme güvenliğini benzersiz bir şekilde sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Mastercard ve MTA, bu yeni ödeme yeteneklerini dünyanın dört bir yanındaki çeşitli sağlık hizmeti sağlayıcıları ile birlikte başlatarak 2024 sonuna kadar daha fazla sağlayıcıya genişletmeyi planlıyor.