Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Salı 26 Mart 2024 09:00

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

JPMorgan Chase stratejisti Marko Kolanovic'e göre, hisse senetlerinin son aylardaki çarpan artışını koruması için küresel merkez bankalarının bu yıl para politikasını gevşetmesi ve şirketlerin sağlıklı kar artışı sağlaması gerekiyor.

Manşette öne çıkanlar

JPMorgan Chase stratejisti Marko Kolanovic’e göre, hisse senetlerinin son aylardaki çarpan artışını koruması için küresel merkez bankalarının bu yıl para politikasını gevşetmesi ve şirketlerin sağlıklı kar artışı sağlaması gerekiyor.

Fed üyelerinden Lisa Cook; ABD Merkez Bankası politika yapıcılarının gerçek zamanlı olarak tahmin etmenin zorlukları göz önüne alındığında, nötr faiz oranının yükselip yükselmediğini olaydan çok sonrasına kadar bilemeyebileceklerini söyledi. Cook, daha yüksek bir nötr faiz oranının daha yüksek bir Fed politika faizi için argümanları destekleyebileceğini, ancak bunun "kesin olarak ölçülmediğini ve tahmin edilmesinin zor olduğunu" söyledi.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçen haftaki politika toplantısında bu yıl için üç faiz indirimi öngördüğünü söyledi.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, Japonya'nın en üst düzey döviz diplomatının uyarısını tekrarlayarak, yenin zayıflamasıyla başa çıkmak için herhangi bir önlemi göz ardı etmeyeceğini söyledi. Suzuki, "Hızlı kur hareketleri istenmeyen bir durumdur. Para birimlerinin ekonomik temelleri yansıtarak istikrarlı bir şekilde hareket etmesi önemlidir" dedi. Suzuki, yetkililerin yendeki zayıflığı durdurmak için döviz piyasasına müdahale etme olasılığı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Üç endüstri kaynağı Reuters’a yaptığı açıklamada, Rusya hükümetinin, OPEC+'ya verdiği sözler doğrultusunda Haziran ayı sonuna kadar günde 9 milyon varillik üretim hedefine ulaşmalarını sağlamak için şirketlere ikinci çeyrekte petrol üretimini azaltmaları talimatını verdiğini söyledi. İsminin gizli tutulmasını isteyen kaynaklar, hükümetin her şirkete hedefler belirlediğini ve OPEC+'nın uluslararası petrol fiyatlarını desteklemek için üretimi kısma taahhüdünü yerine getirme niyetini gösterdiğini söyledi.

Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden ASRock şimdi Türkiye’de. Dünya çapında ürettiği anakart, ekran kartı, oyuncu monitörleri ve mini PC’lerle dikkat çeken ve birçok pazarda lider olan ASRock, şimdi Türkiye pazarına giriş yaptı. Merkezi Tavyan’da bulunan ASRock, dünyanın en büyük üç anakart üreticisinden biri konumunda.

İkinci el otomobil piyasasında bir süredir devam eden durgunluk ve fiyat düşüşünün seçim sonrasında tersine dönmesi  bekleniyor. Koç Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Koç, piyasada hareketliliğin başladığını, seçim sonrasında  özellikle Mayıs ayında fiyatların ani şekilde yükseleceğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, kapsamlı bir piyasa yanlısı reform paketi ile Çin'in çok daha hızlı büyüyebileceğini söyledi. Çin Kalkınma Forumu'nda konuşan Georgieva, "Bu ek büyüme önümüzdeki 15 yıl içinde reel ekonomide yüzde 20'lik bir genişleme anlamına gelecektir, bugünün şartlarında bu Çin ekonomisine 3.5 trilyon dolar eklenmesi anlamına gelmektedir" dedi ve emlak sektörünün sürdürülebilirliğini iyileştirmek, borç risklerini  azaltmak ve iç tüketime daha fazla odaklanmak için adımlar atılması çağrısında bulundu.

Alkim Kağıt'ın 2023 yılı 12 aylık konsolide olmayan net karı 90.551.394 TL (2022/12 aylık: 481.530.021 TL).

Ahlatcı Doğal Gaz'ın 2023 yılı 12 aylık konsolide net karı 3.101.599.425 TL (2022/12 aylık: 2.603.352.912 TL).

Petkim'in 2023 yılı 12 aylık konsolide net karı 7.389.998.000 TL (2022/12 aylık: -1.280.543.000 TL)

Kaynak: A1 Capital

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR